Windows XP 2024'te piyasaya sürülseydi ya da hala desteklenseydi, nasıl görünebilirdi?

Windows XP için hazırlanan 2024 konsepti, efsanevi işletim sistemini özleyenleri nostaljiyle buluşturdu. Eğer Windows XP 2024 yılında piyasaya sürülseydi nasıl görünürdü diye merak ediyorsanız, görecekleriniz sizi de büyüleyecek.

Windows XP 2024'te piyasaya sürülseydi, nasıl görünebilirdi?

Eğer söylentilere inanacaksak, Microsoft'un Windows 12'yi sunacağı yıl olan 2024'ün başlangıcındayız. Ancak bu yıl aynı zamanda yazılım devinin en sevilen işletim sistemlerinden biri için de önemli bir dönüm noktası. Microsoft on yıl önce Windows XP'ye verdiği desteği sonlandırdı.

Peki ama eğer bu işletim sistemi bugün piyasaya sürülseydi ya da halen destekleniyor olsaydı nasıl görünürdü diye hiç merak ettiniz mi? Artık bu merakınızı giderecek bir cevabımız var...

İlginç Windows konseptleri tasarlayan ve paylaşan YouTuber AR 4789, Windows 11 hissiyatı ve dokunuşuyla Windows XP'nin daha modern bir versiyonunu hayal edenlerin hevesini kursağında bırakabilecek yeni bir video yayınladı. Kullanıcı arayüzü, ünlü Bliss duvar kağıdının yanı sıra renkler ve stiller ile 11'e benzer şekilde cilalı ve modern görünüyor.

Sırada, Windows XP ile harmanlanmış Windows 11'in en iyi özelliklerinin birleşimiyle benzer bir görünüm sergileyen Dosya Gezgini var.

Son olarak, Ayarlar menüsüne ulaşıyoruz ve yine YouTuber, oldukça ilgi çekici görünen tasarımıyla harika bir iş çıkarmış.

Microsoft, XP'yi ve UX /UI seçimlerini asla bırakmamış olsaydı, burada gösterilen konseptin gerçeğe çok yakın olabileceğini varsayabiliriz. Konsept videosunun tamamını izlemek isterseniz hemen aşağıya bakabilirsiniz...