Windows Fotoğraflar uygulamasına yapay zekalı arka plan silme özelliği geliyor

Photoshop fotoğrafları yapay zekayla düzenlemeye başlayınca büyük sükse yapmıştı ama şimdi Windows kullanıcıları da benzer bir fotoğraf düzenleme aracına kavuşuyor.

Windows Fotoğraflar uygulamasına yapay zekalı arka plan silme özelliği geliyor

Cihazlarına "sihirli" yapay zeka seçici fotoğraf silme özelliği ekleyenler yalnızca Google ve Samsung değil; bu özellik Windows PC'lere de ulaşmak üzere. Microsoft, Windows ile birlikte gelen Fotoğraflar uygulamasında benzer yapay zeka dokunuşları yapmaya olanak tanıyan bir özellik olan Generative erase'i duyurdu.

Microsoft'un yapay zekalı silgisi büyük mucizeler yaratmayacak olsa da yapay zekayı kullanabilmek için pahalı bir Pixel veya Galaxy cihazı satın almanıza da gerek kalmayacak. Microsoft, bunu yalnızca Windows 11'e sunmakla kalmayıp, aynı zamanda Arm64 cihazlarda çalışacak Windows 10'da da aktif edeceğini söylüyor. Yeni yapay zeka aracının yetenekleri arasında arka plan kaldırma özelliği de bulunuyor.

Ancak bu araçlar şimdilik her kullanıcıya ulaşmayacak, sadece Windows Insider kullanıcıları erişebilecek. Microsoft şöyle diyor: "Bu güncelleştirme bugün tüm kanallardaki Windows Insider'lara sunulmaya başlandı. Uygulamanızı 2024.11020.21001.0 veya daha yüksek bir sürüm numarasına güncellediğinizden emin olun."

Şirketin blog yazısında, yapay zeka ile düzenlenmiş fotoğrafların düzenlenmemiş olanlardan ayırt edilebilmesi için meta veriler veya filigranlarla gelip gelmeyeceği ise belirtilmiyor.