Word 2013'ün özellikleri anlatıldı

Office ailesinin belki de en popüler üyesi Word'ün 2013 sürümü, bu önemli yeniliklerle gelecek!

İşte Office'in yeni yıldızı

Microsoft Office paketinin ünlü kelime işlemci üyesi Word'ün yeni 2013 sürümündeki geliştirmeler, Microsoft tarafından ayrıntılı bir biçimde anlatıldı.

Office 2013'ün önizleme sürümü, Temmuz ayının başında indirmeye sunulmuştu. Şimdi ise Microsoft, blog'unda Office 2013'de yer alacak Word 2013'ün yeniliklerinden bahsetti. Microsoft, Word 2013'ü geliştirirken bir takım "kılavuzlar" üzerinde odaklandığını söylüyor. Bu kapsamda Microsoft, bazı özelliklerin ele alınış şeklinde geliştirmeler yapmış.

Bu geliştirmeler içinde Word belgelerinin düzeninin yenilenmesi bulunuyor. Yeni düzen seçeneklerinde örneğin bir resmi/grafiği/SmartArt'ı değiştirmek üzere tıkladığınızda, üzerinde bir düğme beliriyor, böylece metin düzenini rahatlıkla değiştirebiliyorsunuz. Tablolar, alt başlıklar, üst başlıklar ve fazlasında da yapılan geliştirmeler bulunuyor.

Microsoft, Word 2013'de dokunmatiklere de önem veriyor. Bunun yanında Word 2013, artık çevrimiçi depolama hizmeti SkyDrive'ı destekliyor.

Word 2013'de başkalarının düzenlediği belgeleri düzenlemek de daha anlaşılır bir hale getirilmiş. "Simple Markup" adındaki yeni özellik, "revizyonları tek bir kırmızı çubuk içinde saklıyor ve detayları gösterip gizlemenize izin veriyor."

Word 2013'deki diğer br yenilik ise Word belgelerine web videolarını eklemenize izin vermesi. Belgelerinize YouTube gibi video web sitelerinden video gömmeniz ve direkt olarak belge içinden oynatmanız, artık mümkün.

Okuyucu Yorumları