Wozniak: Apple artık eski Apple değil!

Apple'ın ortak kurucusu ve efsane ismi Wozniak'tan, şirket hakkında şaşırtan açıklamalar geldi!

Apple artık eski Apple değil!

Steve Wozniak, Apple'ın artık eskiden olduğu gibi "Dünya'yı değiştiren firma" olmadığını söylüyor ve Watch'un, firmanın temelinden ciddi bir ayrılış olduğunu iddia ediyor. Her ne kadar bu cümleler biraz sert olsa da, Wozniak'ın "yeni Apple" hakkında pek çok övgüsü de bulunmakta.

Tüm bu açıklamalar, Wozniak'a, Reddit AMA üzerinde yapılan bir söyleşide ortaya çıktı. Wozniak, Tim Cook'u ve firmanın halen pazarlamadan ziyade insanlara istediklerini sunan iyi ürünlere odaklanmasını onayladığını söylemekteydi. Ancak Wozniak'ın sözlerine eklediği üzere, özellikle Watch ve Apple için anlamı hakkında bazı endişeleri olduğu açıkça ortada.

Apple Watch'u beğendiğini söyleyen Wozniak, endişelendiği durumu oldukça detaylı bir şekilde açıkladı. "Apple Watch bizi mücevher marketine sürükledi ve burada bir insan olarak ne kadar önemli olduğunuzu düşündüğünüze göre 500 dolar ve 1.100 dolar arasında bir saat alıyorsunuz. Bütün bu saatler arasındaki tek fark, saat kordonları. Bu fiyat aralığında yirmi farklı saatten bahsediyoruz. Tek farkları da kordon. Açıkçası bu Apple'ın aslında olduğu firma veya dünyayı gerçekten çok değiştiren firma olma iddiasına ters düşüyor."

Ayrıca Woz, Apple'a FBI ile yaşadığı sorun ve cihaz şifrelemeleri, arka kapılar ve siber güvenlik hakkında da desteğini sunmakta. Kişisel özgürlükler tarafından geldiğini söyleyen Woz, tek sorunun bu olmadığını belirtmekte. Hayatı boyunca iki kez virüs olabilecek şeyler yazdığını belirten Woz, bu yazılımları ve tüm kaynak kodlarını kendisi yok ettiğini de ekliyor: "Bunlar tehlikeli, çok tehlikeli şeyler ve eğer bir Apple ürününde, insanların giriş yapmasına imkan veren bir kod yazılırsa, kötü insanlar da büyük ihtimalle kendileri için bir giriş bulacaklardır."

Okuyucu Yorumları