X üzerinde aklına esen hemen her şeyi yapan Elon Musk, şimdi de sevilen bir özelliği kapatıyor

X'te sadece sınırlı bir grup insanın görebileceği gönderileri paylaşmanıza izin veren Circles özelliği, çok kısa bir süre sonra kapanıyor. İşte Circles özelliğine veda etmek zorunda kalacağımız tarih.

Elon Musk, bir özelliğin daha fişini çekiyor

X kullanıcıları yakında gönderilerini yalnızca daha küçük bir arkadaş grubu tarafından görüntülenebilir hale getiremeyecek. Eskiden Twitter olarak bilinen web sitesi, 31 Ekim'de Circles özelliğini kullanımdan kaldıracağını duyurdu. Kullanıcılar artık Circle'ına kişi ekleyemeyecek ya da küçük bir grupla yeni gönderiler oluşturamayacak. Bununla birlikte, artık belirli hesapların eski sınırlı gönderilerini görmesini istemiyorlarsa, kişileri gruptan çıkarma olanağına sahip olacaklar.

Bu yılın Nisan ayında kullanıcılar Circle tweet'lerini yabancılara gösteren bir hata keşfettiler. Elon Musk'ın görevi devralmasından bu yana web sitesinin karşılaştığı teknik sorunlardan yalnızca biri olan bu güvenlik olayı nedeniyle gönderilerinin ifşa olduğu ortaya çıktı.

Şirket Circles'ı yaklaşık dört aylık bir test sürecinin ardından Ağustos 2022'de kullanıma sundu. Instagram'ın "yakın arkadaşlar" özelliğine benzer şekilde, kullanıcılara düşüncelerini dünyanın geri kalanına görünür kılmak zorunda kalmadan güvendikleri veya aynı ilgi alanlarına sahip kişilerle paylaşmanın bir yolunu sunuyordu. Bu özellik, platformda tacize uğramaktan endişe edenler ve hesaplarının tamamen herkese açık olmasını istemeyenler içindi.

X daha önce test döneminde Circle'a sahip kullanıcıların genel olarak daha fazla paylaşımda bulunduğunu söylemişti, ancak görünüşe göre bu özellik web sitesinin vazgeçilmez bir parçası olmak için yeterli ilgiyi görmedi.