Xbox, 17. Doğum Gününü Twitter'da Kutladı

Çoğumuzun yakından tanıdığı oyun konsolunun ilk jenerasyonu, 17 yaşına bastı

Xbox 17. yıl dönümünü kutluyor!

Microsoft, bundan tam 17 yıl önce ilk oyun konsolunu Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürmüştü. Xbox, Sony PlayStation 2'nin piyasayı kasıp kavurduğu günlerde oyun pazarına ilk adımını atarken, Sega ise konsol savaşlarında yenilgisini kabul ederek Saturn konsolunun üretimini durduruyordu.

Xbox konsolu ilk ortaya çıktığı sırada çoğu kişinin aklındaki soru Microsoft'un Sony karşısında Sega ile aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağı idi. Bunun yanı sıra Sony gibi bir başka başarılı konsol üreticisi olan Nintendo ise ses getiren Nintendo 64 konsolunu takip eden ve oldukça iddialı Gamecube'ü tanıtmak üzereydi.

Kısacası Microsoft oldukça sert bir rekabetin hakim olduğu bir piyasaya girmişti. Dev yazılım şirketi, bu savaş alanının önemli ve deneyimli iki oyuncusu karşısında başarı arıyordu.

Orijinal Xbox, bu şartlar altında en başarılı oyun konsolu olamadı ancak ortaya çıkardığı Xbox Live servisi, bugün Xbox One konsollarındaki deneyimin önemli bir parçası. Bugün çoğu kişi için nostaljik bir eşya ve tozlu rafların arasındaki bir eski oyuncak olsa da bu konsol şüphesiz ki modern konsollara da izini bırakarak oyun endüstrisinde köklü değişikliklere yol açtı. Öyle ki, eski konsoldan aşina olduğumuz birinci jenerasyon "Duke" isimli kontrolcünün tasarımı ünlü konsol aksesuarı üreticisi Hyperkin tarafından yeniden üretildi.

Xbox resmi Twitter hesabı ise geçmiş günlerdeki söz konusu karamsar tablodan çıkan dev zaferi takipçileri ile bu şekilde paylaştı:

Orijinal Xbox konsolu ile sahip olduğunuz en değerli anılar neler? Yoksa Xbox ilk adımlarını atarken PlayStation 2 veya Gamecube sahibi miydiniz? Nostaljik oyun konsolu anılarınızı yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları