Microsoft'un iOS ve Android'de açacağı Xbox uygulama mağazası için tarih belli oldu

Xbox başkanı Phil Spencer, Microsoft'un Xbox mobil oyun mağazasının iOS ve Android'e geleceği tarihi açıkladı.

Xbox'ın iOS ve Android'e geleceği tarih belli oldu

Microsoft'un, iOS ve Android kullanan cihazlar için bir Xbox uygulama mağazası geliştirmek istediği bir süredir biliniyor. Ve şimdi, Phil Spencer'a göre Microsoft, önümüzdeki yılın başlarında bu uygulamayı açmış olacak. Şirketin oyun bölümünün başkanı, Financial Times röportajında zaman çizelgesini paylaştı ve planın, düzenleyicilerin Microsoft'un 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard’ı satın almasını onaylamasına bağlı olduğunu belirtti.

Spencer, "Xbox'ı ve hem bizim hem de 3’üncü taraf ortaklarımızın içeriklerini her ekranda sunabilecek bir konumda olmak istiyoruz," dedi ve ekledi: "Bugün bunu mobil cihazlarda yapamıyoruz, ancak bu cihazların açılacağı bir dünyaya doğru ilerlemek istiyoruz."

Microsoft, mobil cihazlar için bir Xbox mağazası üzerinde çalıştığını ilk kez geçen yıl İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu'nda (CMA) açıklamıştı. Teknoloji devi o dönemde plan için bir zaman çizelgesi sunmamış, yalnızca Activision Blizzard ile önerilen birleşmenin bunda kritik bir rol oynayacağını belirtmişti. Spencer şimdi daha açık konuştu. "Dijital Piyasalar Yasası geliyor - bunlar planladığımız türden şeyler. Bunun büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum."