Microsoft'un önemli isminden Metaverse’e taş: “Kötü inşa edilmiş bir video oyunu”

Microsoft'un önemli isimlerinden biri olan Xbox CEO'su Phil Spencer, Meta'nın Metaverse'ü için 'kötü inşa edilmiş bir video oyunu' tanımlamasını yaptı.

Microsoft'un önemli ismi, Meta'nın Metaverse'ü ile dalga geçti

Microsoft'un oyunlardan sorumlu CEO'su Phil Spencer, Meta'nın Metaverse vizyonunu eleştirdi. Spencer, WSJ Tech Live konferansında kendisine Metaverse tanımı sorulduğunda, buradaki videonun 1:12 dakikasında da görebileceğiniz üzere, Metaverse‘u "kötü inşa edilmiş bir video oyunu" olarak tanımladı. Peki, Spencer sizce bu görüşünde haklı olabilir mi?

Metaverse, sadece arkadaşlarınızla sosyalleştiğiniz değil, aynı zamanda iş arkadaşlarınızla toplantılar düzenleyebildiğiniz sanal bir platform. En azından bu yeni platformun işleyişi şu an bu şekilde. Ancak görünüşe göre Spencer, Metaverse'ün bu tanımına pek katılmıyor. Konferansta "Video oyunu yaratıcıları, içinde zaman geçirmek istediğimiz ilgi çekici dünyalar inşa etme konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahipler," diyen Spencer, "Benim için toplantı odası gibi görünen bir Metaverse inşa etmek... Zamanımın çoğunu geçirmek istediğim yer orası değil,” şeklinde alaycı bir şekilde sözlerine devam ediyor.

Öte yandan WSJ Tech Live röportajları sırasında Metaverse fikrine karşı çıkan tek kişi Spencer değildi. Snap CEO'su Evan Spiegel de Metaverse'ü "bir bilgisayarın içinde yaşamak" olarak tanımlarken konuşmasının devamında, “Uzun bir günün sonunda işten eve döndüğümde yapmak istediğim son şey bir bilgisayarın içinde yaşamak," şeklinde ifadeye de yer verdi.

Ayrıca Apple'ın dünya çapında pazarlamadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak da Metaverse için "Asla kullanmayacağım bir kelime" derken, Disney CEO'su Bob Chapek ise, şirketin Metaverse kelimesini kullanmama eğiliminde olduğunu söyledi.

Meta, şu ana dek VR dünyası hakkında pek ikna edici bir açıklama yapmadı ve ortaya yeteri kadar ilgi çekici bir sonuç çıkaramadı. Hatta Meta'nın kendi çalışanlarının bile Horizon Worlds'ü neredeyse hiç kullanmadığı da biliniyor.