Sürpriz bir kararla ertelenen Xiaomi 13 serisinin yeni tanıtım tarihi açıklandı

Xiaomi, yeni amiral gemisi telefonları olacak olan Xiaomi 13 ve 13 Pro'nun ne zaman piyasada olacağını resmi olarak açıkladı.

Xiaomi 13 serisinin yeni tanıtım tarihi açıklandı

Xiaomi, Perşembe günü yaptığı açıklama ile, daha önce açıkladığı tanıtım gününde ertelediğini duyurduğu ,Samsung ve Apple'ın amiral gemisi telefonlarına rakip olacak yeni üst seviye telefon serisi olan Xiaomi 13 serisini bu haftanın sonunda piyasaya süreceğini açıkladı.

Şirket, Weibo üzerinde yayınlanan bir grup gönderide, Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro'nun tasarımının yanı sıra büyük bir Leica markalı kamera çıkıntılarını gösteren görüntülerini paylaştı. Xiaomi 13, iPhone 14'e benzer çerçeveli kenarlara sahip gibi görünürken, Xiaomi 13 Pro konik bir kenara sahip.

Xiaomi yaklaşmakta olan üst seviye telefonunun bazı özelliklerini daha önce açıklamıştı. Şirket, hem Xiaomi 13 hem de Xiaomi 13 Pro'nun Snapdragon 8 Gen 2 çip setini kullanacağını ve her birinin 3.26x optik yakınlaştırma yapabilen bir telefoto kameraya sahip olacağını söyledi. Pro modeli, ana kamera için 1 inçlik dev bir sensör şeklini alan daha büyük bir sensöre sahip olacak.

Xiaomi, küresel sunum tarihi için bir yorumda bulunmadı. Yine de, Xiaomi'nin geçmişine bakılırsa, üst seviye serisi, genellikle Çin'de piyasaya sürüldükten birkaç ay sonra uluslararası pazarlarda satışa sunuluyor.