Xiaomi Mi Note, amirallere meydan okuyor!

Çinli cep devinin tanıttığı iki yeni telefonu, piyasanın amiral gemilerine meydan okuyacak kadar iyi

Bombayı Çinliler patlattı!

Xiaomi markası batıda yaşayanlara yabancı gelse de Çin'de dev bir yere sahip. Dünyanın geri kalan kısmına açılmak isteyen Xiaomi, bu konuda kendisine yarıdmcı olabilecek, piyasadaki en iyi telefonlara rakip bir phablet'in duyurusunu yaptı.

Yeni Xiaomi Mi Note, iki farklı sürüm olarak karşımıza çıkıyor. Daha "düşük" özelliklere sahip ilk model, 5,7 inç ekran, 1080x1920 piksel çözünürlük, 2,5GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci ve 3GB RAM'le geliyor. Optik görsel dengeleme ve çift LED özellikli 13 megapiksel kameraya, 4 megapiksel ön kameraya (HTC'nin UltraPixel'i gibi geniş, 2-mikron pikselli) sahip model, 3.000mAh pil, 16GB veya 64GB depolama alanı sunuyor. Cihaz hi-fi 24-bit/192 kHz kayıpsız sesi de destekliyor. Bu modelin fiyatı, yaklaşık 371 dolar.

Xiaomi Mi Note, amirallere meydan okuyor!

Mi Note Pro

Mi Note'un özellikleri gayet iyi, ancak günümüzün amiral gemisi telefonlarından iyi değil. İkinci model olan Mi Note Pro ise 5,7 inç'lik 1440x2560 çözünürlüklü bir ekran, 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemci, 4GB RAM ve 64GB depolama alanıyla geliyor. Mi Note ile aynı kamera özelliklerine sahip phablet'in fiyatı yaklaşık 452 dolara denk geliyor.

Her iki model de ön ve arka taraflarında kavisli cam panellere, 3mm çerçeveye ve metal kenarlara sahipler. Cihazların Avrupa'ya gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor, ancak Xiaomi'nin artık çok fazla beklemeyi düşünmediği bir gerçek.

Okuyucu Yorumları