Xiaomi'den Elon Musk'ı kıskandıracak tanırım: Xiaomi CyberOne şov yaptı

Xiaomi, gerçekten çalışan insansı bir robot yapma yarışında Tesla'yı geride bırakarak Xiaomi CyberOne ile şov yaptı.

Xiaomi'den Elon Musk'ı kıskandıran tanıtım

Xiaomi, geçtiğimiz gün gerçekten çalışan bir insansı robot prototipini ortaya çıkardı ve bu alanda Tesla'yı geride bıraktığını gösterdi. Xiaomi CyberOne 177 cm boyunda, 52kg ağırlığında, "Metal Bro" lakaplı ve ayrıca Aslan burcunda olduğunu iddia ediyor. Sahnenin ortasına kısa bir yürüyüşten sonra CyberOne, Xiaomi CEO’su Lei Jun'a (nedense) bir çiçek verdi, ardından da kendi varlığından sorumlu olan adamla bir selfie çekti. Sonunda da herhangi bir kaza olmadan sahneden çıkmayı başardı.

Xiaomi CyberOne’ın sahneye çıkışını aşağıdan izleyebilirsiniz:

CyberOne, Ağustos 2021'deki CyberDog'dan sonra Xiaomi Robotik Laboratuvarı'ndan çıkan ikinci ürün. İnsansı makine, kavisli bir OLED panel şeklinde bir yüze sahip, dünyayı 3D olarak görebiliyor ve iki mikrofonla duyabiliyor. 85 tür çevresel ses ve 45 insan duygusu sınıflandırması tanımlayabiliyor. Gövdesi, her biri 0,5 ms içinde yanıt verebilen 13 eklemden oluşan toplam 21 serbestlik derecesine sahip. Ancak, Boston Dynamics’in Atlas robotu kadar çevik değil.

Sürpriz canlı demoda Lei, şimdilik CyberOne'ın yaklaşık 89.100 ile 104.000 dolar fiyatla satılacağını söyledi. Bu fiyatlar göz önüne alındığında seri üretime geçmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor. O zamana kadar, Xiaomi ilk insansı robotuna yeni yetenekler eklemeye devam edecek.