Xinorbis ile diskinizi boşaltın!

Diskiniz ağzına kadar doldu mu? Bu uygulama ile gereksiz ne kadar dosya varsa, hepsinden kurtulun!

Diskinizi boşaltın!

Windows'da ağzına kadar dolan 1TB'lık dev sabit diskinizi temizlemeye karar verdiniz. Program Kaldır işleviyle birkaç oyunu PC'nizden kaldırdınız ancak hala yeteri kadar boş alanınız yok. Diskinizde neyin ne kadar yer kapladığını ise bilmiyorsunuz, çünkü Windows'un bu alanda sunduğu işlevler çok kısıtlı. Müzik ve video arşiviniz gibi olağan dosyalar dışında, bir programınızın günlük dosyası GB'lara ulaşmış, geçici dosyalarınız binlerce dosya kırıntısından oluşan bir çöplüğe dönüşmüş veya nadir durumlarda bir uygulamanız, diskinizi hata eseri tüketmiş olabilir.

Diskinizde hangi dosyaların yer kapladığını rahatça görebilmek için Xinorbis gibi üçüncü parti bir uygulamadan faydalanmanız gerekiyor. Sadece 7MB boyutundaki ücretsiz uygulamayı indirip kurduktan sonra kullanımı oldukça kolay bir arayüzle karşılaşıyorsunuz. İlk ekranda Scan a drive or folder'a tıklayarak bir sürücüyü veya klasörü analiz etmeniz mümkün.

Tarama sonucunda size oldukça detaylı bir rapor sunuluyor. Bu sonuçlarda diskinizdeki en büyük dosyaları, en büyük klasörleri rahatlıkla görebiliyorsunuz. Dosyalar, pasta grafikli kategoriler halinde gösteriliyor.

Xinorbis'in birbirinin aynı olan dosyaları bulma, en büyük dosyaları bulma, eski dosyaları bulma, gibi farklı birçok işlevi bulunuyor. Raporlarınızı XML, CSV, HTML veya metin dosyası olarak dışarıya aktarmanız da mümkün.

İndirin: Xinorbis

Okuyucu Yorumları