Xperia, Su Direnci Hatası Yüzünden Geri İade Ediliyor

Sony'nin yeni anlaşma teklifi sayesinde, telefonunuzun yarısı kadar maliyetini geri almanız mümkün.

Xperia'da su direnci sorunu bulundu

Bir telefonun resmi olarak suya dayanıklı olduğu söyleniyorsa, bu cihazın ufak su birikintilerine karşı dayanıklı olmasını beklemek gayet doğal. Ancak bazı Sony telefon kullanıcıları, suya dayanıklı olduğu iddia edilen telefonlarının ıslanmadan dolayı pahalı tamir ve parça değişimleri yaptırmaları gerekti. Eğer bu durumdan şikayetçi olan kullanıcılar arasındaysanız, sizin için iyi bir haberimiz var: Sony yeni yayınladığı uzlaşmaya göre suya dayanıklı olduğu iddia edilen telefonarın sudan dolayı bozulması durumunda paranızın %50'sini geri iade ediyor.

Listeye bakılırsa bu durumda etkilenen toplam 24 model var. Bu modeller Xperia Z1'den başlıyor ve nispeten daha yeni olan Xperia Z5'e kadar gidiyor. Eğer telefonunuz hala garanti dahilindeyse, bu uzlaşmayla birlikte garantiniz bir yıl uzatılacak.

Bu uzlaşma maalesef biraz geç geldi. Eğer listede bulunan daha eksi telefonlardan birine sahipseniz ve telefonunuz su yüzünden arızalandıysa, garanti süreniz dolduğu için geri iade hakkından faydalanmanız mümkün olmayacak.

Okuyucu Yorumları