Xperia Z4 Tablet ve Xperia M4 Aqua tanıtıldı!

Sony'nin yeni amiral gemisi tableti Xperia Z4 Tablet ve yeni Xperia telefonu ortaya çıktı!

Sony'den iki bomba birden!

Sony, tablet piyasasını elinde bulunduran Apple iPad'e karşı yeni rakibini MWC 2015'te gösterdi. Yüksek teknik özelliklere sahip Xperia Z4 Tablet, tasarımıyla da etkiliyor.

10.1 inç'lik tablet, Z3 Tablet Compact'ın üzerine geliştirilmiş. Ancak Sony, teknik özellik konusunda eli açık davranmış ve Snapdragon 810 işlemci, 3GB RAM, 2K ekran, minimum 32GB depolama ve microSD genişleme olanağı gibi özellikleri yeni tabletine ilave etmiş. Tabletiyle fotoğraf çekmeyi sevenler için 8 megapiksellik arka kamera ve 5.1 megapiksellik ön kamera atlanmamış.

Sadece 396 gram ağırlığındaki tablet, 6.1mm'lik profili ile çok da ince. Z4 Tablet, PS4 Remote Play gibi Sony'nin amiral gemisi özelliklerini de üzerinde taşıyor. Android Lollipop ile çalışan tablet, "laptop moduna" geçiş yaptığında ilginç biçimde bir başlat menüsü ve görev çubuğu göstermeye başlıyor.

Z4 Tablet'in ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatı, şimdilik bilinmiyor ancak Nisan sonunda mağazalardaki yerini alması bekleniyor.

Sony MWC 2015'te bir de telefon tanıttı, detaylar sonraki sayfamızda.

Sony Xperia M4'ten uygun fiyata üst seviye tasarım

Sony Xperia M4'ten uygun fiyata üst seviye tasarım

Sony'nin Xperia Z4'ü MWC'de tanıtmayacağını biliyorduk, ancak bu firmanın tüm MWC'yi boş geçireceği anlamına elbette gelmiyor. Yeni Xperia M4 Aqua, üst seviye özellikleri orta seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Sony Xperia M4 Aqua'nın özellikleri arasında 720p ekran, 8GB depolama (size yaklaşık 4GB'ı kalıyor), 13MP Exmor RS arka kamera ve 2400mAh pil var. Bu özellikler çok üstün görünmeyebilir, ancak ön yüzdeki geniş açılı 5MP kamera, daha iyi selfie'ler çekmenize olanak tanıyor. M4 Aqua, su ve toz geçirmezlik özelliğine de sahip.

Cihazın hoş görünümlü tasarımı dışardan bakıldığında metal gibi görünse de, aslında plastikten oluşuyor. Ancak bunu yakından baktığınızda bile kolayca anlamayabilirsiniz.

Xperia Z4 Tablet ve Xperia M4 Aqua tanıtıldı!
Metal gibi görünüyor, ancak aslında plastik

Android Lollipop ile gelen cihaz, PS4 Remote Play özelliğine sahip değil. Cihazın piyasaya sürüleceği tarih henüz açıklanmadı, ancak Z4 Tablet gibi M4 Aqua'nın da Nisan ayında mağaza raflarındaki yerini alması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları