Xperia Z4 yerine Xperia P2'yle tanışabiliriz!

Xperia Z4 sadece Japonya'da satılacak. Biz ise, onun yerine işte bu telefonu görebiliriz!

Z4 yerine P2 mi geliyor?

Sony Xperia Z4, geçtiğimiz günlerde Japonya'da tanıtıldı. Ancak bu telefonun Japonya için özel olduğu ve beklenen amiral gemisinin çok farklı bir telefon olacağı kısa sürede ortaya çıktı. Hatta bazı dedikodular, Xperia Z5'i beklememiz gerektiği yönünde.

Peki beklenen o amiral gemisi nasıl olacak; Japonya'nın dışına ne zaman çıkacak? Cevap yeni sızan "Sony Xperia P2" adlı telefonda olabilir.

Çince web sitesi cnBeta, Xperia P2'ye ait görsel ve teknik özellikleri paylaştı. Siteye göre Xperia P2, Japonya'da tanıtılan Xperia Z4'ün uluslararası sürümü olacak ve yaklaşık olarak aynı özelliklerle gelecek. Yani 5,2 inç Full HD ekran, Snapdragon 810 işlemci ve 3GB RAM, cihazın özellikleri arasında olacak. Cihazdaki temel fark ise tasarımda ortaya çıkıyor. Sızan görüntülere bakarsak Xperia P2'nin ekran çerçevesinin daha ince olduğu, dolayısıyla cihazın daha taşınabilir boyutlarda olduğu gözleniyor.

Xperia Z4 yerine Xperia P2'yle tanışabiliriz!

Ancak çerçevenin incelmesi, P2'yi fark edilir derecede kalınlaştırıyor. Xperia Z4, 6,9mm kalınlığındayken P2, en kalın noktasında 10,9mm'ye ulaşıyor. Bu aynı zamanda P2'nin daha büyük, 4240mAh kapasiteli bir pille geldiği anlamını taşıyor. P2'nin kamerası da 20,7MP'den 12,1MP'e küçültülmüş.

Bu sızıntıya yeni bilgiler gelene kadar şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Okuyucu Yorumları