Xperia Z6'yı unutun, Xperia X'lere hazırlanın!

Sony'nin uzun yıllar boyunca piyasaya sürdüğü amiral gemisi ceplerinde kullandığı Xperia Z serisinin kaderi belli oldu!

Xperia Z'nin kaderi belli oldu!

Sony'nin yeni Xperia X serisine odaklanmak için Xperia Z, M, E ve C serilerinde yeni telefon tanıtmayacağı kesinlik kazandı.

Techradar ile konuşan bir Sony yetkilisi, Sony'nin tüm gücünü Xperia X serisine aktarmak için Xperia Z, C, M gibi telefon serilerinde yeni cihaz sunmayacağını söyledi. Xperia X serisi, henüz tanıtılan Xperia XZ, Xperia X Compact, Xperia X, Xperia X Performance, Xperia XA ve XA Ultra'dan oluşuyor.

Sony Mobile'dan üst düzey satış ve pazarlama yöneticisi Hideyuki Furumi, yaptığı bir açıklamada Xperia X serisine ait olmayan cihazların satılmaya devam edileceğini, ancak Xperia X dışında herhangi yeni bir cihazın artık tanıtılmayacağını söyledi. Bir Sony yetkilisi, bu kuralın ABD veya İngiltere'de bir istisnasının olabileceğini söyledi ancak bunun hangi telefon olacağını belirtmedi.

Xperia ismi Sony'nin giyilebilir teknolojilerinde ve diğer cihazlarında kullanılmaya başlandığından firma, her telefon için tek bir harf kullanarak karışıklığı ortadan kaldırmak istiyor. Dolayısıyla Xperia Z6'yı görmeyecek olsak da, bu Sony'nin üreteceği telefonun özelliklerini ilgilendirmiyor. Yani önümüzdeki sene Xperia XZ2'yle karşılaşma olasılığımız oldukça yüksek.

Okuyucu Yorumları