Yahoo oneConnect:Cepler için iletişim merkezi

Yahoo, oneConnect ile farklı iletişim imkânlarını birleştiren bir cep yazılımı sunmak istiyor...

Yahoo da cebe giriyor

Yahoo, oneConnect ile 2008'in ikinci çeyreğinde farklı iletişim imkânlarını birleştiren bir cep telefonu yazılımı sunmak istiyor. Böylece kullanıcılar SMS yazabilecek, Mail alabilecek, hızlı mesajlaşma ile chat yapabilecek veya Xing ve Facebook'taki arkadaşları ile iletişim kurabilecek.

Yahoo oneConnect Yahoo, Google Talk, AOL ve MSN'in Messenger protokollerini destekleyecek. Açık bir programlama arayüzü sayesinde yeni protokoller de eklenebilecek. Pulse özelliği sayesinde kullanıcılar arkadaşlarının o anda ne yaptığını, çevrimiçi olup olmadıklarını veya profillerini güncelleyip güncellemediklerini öğrenebilecekler.

Bunun dışında Yahoo Mail, MSN Hotmail, Google Mail ve AOL Mail hesaplarına erişim de mümkün olacak. Bunun dışında toplantılar DataViz sunucusu ile gerçekleştirilebilecek. Bu sunucu sayesinde mobil kullanıcılar Microsoft'un Exchange sunucusuna veya Office dokümanlarına erişebilecekler.

oneConnect ikinci çeyrekten itibaren Yahoo Go 3.0 ile beraber veya Yahoo'nun yeni mobil sitesinin başlangıç sayfasında sunulacak.

Okuyucu Yorumları