Yapay Zekalı Video Yönetimi Nasıl Olur?

Huawei Mate 20 Pro'nun yapay zekasından video çekimlerinde de faydalanın.

Videoda yapay zekadan yararlanın

Huawei Mate 20 Pro, dünyanın ilk 7nm mimarisine sahip Kirin 980 işlemcisiyle, yalnızca üst seviye performans sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bu işlemcinin sunduğu AI, yani yapay zeka özellikleriyle de fark yaratıyor.

Yapay zekadan pek çok noktada fayda sağlayan Mate 20 Pro, fotoğrafçılık noktasında olduğu gibi, video konusunda da bir hayli iddialı. Hatta öyle ki, Mate 20 Pro ile adeta bir yönetmen gibi video kaydı yapabiliyorsunuz.

Renklerle özel bir atmosfer

Renklerle özel bir atmosfer

Başyapıt filmleri özel kılan dinamiklerin önemli unsurlarından sinematografi veya görüntü yönetimi, sinema filmi için görüntü kaydederken ışıklandırma ve kamera tercihleri yapma disiplinidir. Mate 20 Pro da, yapay zekalı video yönetimi ile kaydedeceğiniz filmleri, sanatsal tarzda çekmek için sahnedeki insanları algılar ve arka planları geliştirir.

AI Color özelliği sayesinde Taze, Klasik, Arka Plan Bulanıklığı ve Gerilim gibi çeşitli çok sayıda filtre ile gerçek zamanlı olarak sahne iyileştirmesi yapabilen Mate 20 Pro, böylece yaratıcılığınızdan sonuna kadar faydalanabileceğiniz bir video oluşturmanıza imkan tanıyor.

Kurgu tamamen elinizde

Kurgu tamamen elinizde

Mate 20 Pro'da kullanılan yapay zeka video editörü, kaydettiğiniz video esnasında yer alan her bir kişi için yüzleri tanımlayabiliyor ve ayrı ayrı görüntülerini oluşturabiliyor. Böylece videoları düzenlemeye ayırdığınız zamandan tasarruf etmenize olanak sağlayan telefon, kurgu oluştururken size yardımcı olabiliyor. Mate 20 Pro'nun bu yeteneklerini kullanabilmek için ise profesyonel olmaya gerek yok. Dileyen herkes kendine özel video başyapıtını oluşturabilir. Yalnızca hayal gücünüze ayak uydurmanız yeterli.

Yapay zekalı sinema modu

Yapay zekalı sinema modu

Evet, video kaydetmek için bir profesyonel olmanıza gerek yok, ancak sinemaya gönül verenlerdenseniz, Mate 20 Pro mobil bir sinemaya dönüşebiliyor. 21:9 oranında ekranıyla sinemaskop görüntü üretebilen Mate 20 Pro, böylece geniş formatta video kaydetme imkanı tanıyor. HDR seçeneğini de parmaklarınızın ucuza getiren telefon, telefonla kaydedilen basit videolardan ziyade, bir film çektiğiniz hissine kapılmanızı sağlamakta gecikmiyor. 4K formatta videolar kaydedebiliyor, dilerseniz ağır çekim videolarla sahnelerinizi renklendirebiliyorsunuz.