Yazın otomobilin torpido gözünde bırakılmaması gereken 10 şey

Yazın park halindeki bir otomobil oldukça yüksek ısı seviyelerine çıkabiliyor. Güneşe maruz kalan otomobilin içi havasız ortamda canlılar için ölüm tehlikesi yaratabilir. Bu nedenle park halindeki otomobilde çocuklar, evcil hayvanlar bırakılmaz. Bir de torpido gözüne konulmaması gerekenler var...

Yazın otomobilin torpido gözünde bırakılmaması gereken 10 şey

Yaz aylarında park halindeki otomobillerin içi çeşitli tehlikelere yol açabilir. Örneğin sıcakta park halinde kalan aracın içindeki şişeler, teknolojik aletler risk yaratabilir. Bu makalede yazın otomobilin torpido gözüne konulmaması gereken şeyleri farklı kaynaklardan derliyoruz.

Chip.de, Auto Club Europa'ya(ACE) dayandırdığı haberinde kolayca tutuşabilen sıvıların, gazların patlamalara neden olabileceğini söylüyor. Haberde, 28 derecelik bir dış sıcaklığa sahip park halindeki bir otomobilin içinin birkaç saat içinde tehlikeli sıcaklığa ulaşabileceğini söylüyor. Ve sıcak bir arabanın torpido gözünde ve içinde saklanmaması gereken şeyleri şöyle sıralıyor:

1-deodorant sprey
2-dezenfektan
3-geçen kıştan kalma antifriz
4-oto yıkama temizlik ürünleri
5-piller
6-akıllı telefon
7-tabletler
8-powerbank
9-e-kitap okuyucu
10- dizüstü bilgisayarlar

Chip.de bu tip ürünler için bagajın nispeten daha güvenli olabileceğini söylüyor. Tabi ki çok fazla güneş altında değilse.

YAZIN ARAÇTA BIRAKILMAYACAK DİĞER ÜRÜNLER

Çocukların, evcil hayvanların sıcakta, havasız ortamda araçta bırakılmaması gerektiği bilinen bir durum. Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 2005 yılında yapılan bir araştırmaya göre, park edilmiş bir arabanın içindeki sıcaklıklar yaşamı tehdit eden seviyelere çıkabileceğinden, havanın daha soğuk olduğu bir günde bile, arabalardaki çocuklar ve evcil hayvanlar hala risk altında. Business Insider sıcak günlerde arabada bırakılmaması gereken diğer ürünleri ise şöyle sıralıyor:

1-İlaçlar:Otomobilden inerken ilaçlarınızı yanınıza almanız tavsiye ediliyor.
2-Plastik su şişeleri
3-Güneş kremi (Sıcaklık etkisini azaltabilir)
4-Alkol
5-Çikolata
6-Boya kalemi
7-Gözlükler
8-Teknolojik aletler

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR