Arabanın arka camındaki çizgiler aslında ne işe yarıyor?

Özellikle ilk otomobilini alanlar ya da araç kullanmaya yeni başlayanların merak ettiği sorular arasında otomobilin arka camındaki çizgiler de var. Peki, arabanın arka camındaki çizgiler aslında ne işe yarıyor? İşte o çizgilerin anlamı

Arabanın arka camındaki çizgiler aslında ne işe yarıyor?

Otomobilinizin arka camında uzanan ince çizgileri muhtemelen fark etmişsinizdir. Peki, bu çizgiler ne işe yarıyor? Hemen söyleyelim çizgiler, özellikle kış koşullarında sürücünün görüş alanına yardımcı olmak gibi temel bir fonksiyona sahip. Arka camdaki çizgiler yani arka cam rezistansı, buğu, buz çözüyor.

Dünyanın pek çok yerinde kışın arka camda buğu, kar veya buz olabilir. Otomobillerin arka camındaki o küçük siyah çizgiler, camı ısıtmak ve camın net olmasını sağlamak için varlar. Bu sistemin detayları otomobil markaları ve modelleri arasında farklılık gösteriyor. Ancak genel olarak, siyah çizgiler entegre buz, buğu çözmek için camın içine gömülür. Aküden beslenen hatlardan küçük bir akım geçirilir ve akım camı hafifçe ısıtır.

Aslında ön camlar da buğu çözücülerle donatılmış olabilir. Ancak görüşü engelleyecek çizgiler, sürüş için ideal olmadığından aracın ön camındaki buğuyu, buzu çözmek için ön panelde havalandırma delikleri var. Ancak arka kısma havalandırma deliklerine sahip bir ısıtma ünitesini kullanmak çok ergonomik olmayacağı için otomobil üreticileri sürücünün bir düğmeye dokunarak nemi, buğuyu alması için arka cam boyunca ince yatay şeritler yerleştirdi.

Açıldığında ses çıkarmaz, ancak çizgiler ısınmaya başladığında yavaş yavaş boşlukların oluşmaya başladığını görürsünüz.

Buğu giderme işlevi genellikle araçlarda üç dalgalı ok ve bir dikdörtgen simgeye sahip düğmeyle çalıştırılıyor.