Yemek Fotoğrafçılığının Altın Kuralları

İşte sosyal medyada dikkat çekici ve sanatsal yemek fotoğraflarına sahip olmak için dikkat etmeniz gereken altın kurallar!

Instagram fotoğrafçılarına ipuçları

Sosyal medyada yemek bloggerları tarafından paylaşılan fotoğraflar, eminiz sizde de açlık hissi uyandırıyor. Aynı zamanda bu mükemmel fotoğraflar bizim de aynı motivasyonla yediğimiz yemeğin fotoğrafını çekip bunları sosyal medya hesaplarımızda paylaşma istediği de oluşturuyor. İşte sosyal medyada dikkat çekici ve sanatsal yemek fotoğraflarına sahip olmak için dikkat etmeniz gereken altın kurallar!

Işık Sanatı

Işık Sanatı

Yemek fotoğrafı çekerken dikkat etmeniz gereken ilk şey, ışık koşullarıdır. Işık, yemek fotoğrafçılığında sizin en yakın arkadaşınızdır ve bu nedenle doğru aydınlatma ile çekim yaptığınıza emin olun. Yemek fotoğrafları yumuşak ve dağınık doğal ışık altında en iyi şekilde çekilir. Bu ise obje ile ilgili tüm detayları yansıtarak lensler için iyi bir aydınlatma sağlar.

Yemek fotoğrafçılığında, ışığın hangi açıyla nereden, nasıl, ne kadar şiddetle geldiği, hikâyede yarattığı ışık ve gölgeler de çok önemlidir. Çok sert ışıklar veya yetersiz ışıklar, fotoğraflarda yemeğinizin kötü görünmesine neden olur.

Sadelik Anahtardır

Her çekimin heyecan verici olması gerekmez. Bu nedenle yemek fotoğrafı çekerken işleri basit tutmaktan korkmayın. Yemek fotoğrafı çekerken düz veya sade bir arka plan seçin. Renk kontrastlarıyla oynayın. Eğer bir yemeği tabağı ile birlikte çekiyorsanız, görüntüyü bozabilecek tüm yemek artıklarını sildiğinizden emin olun. Eğer kendi pişirdiğiniz yemeği çekiyorsanız, takipçilerinize yemeğinizin hangi malzemelerden oluştuğunu anlatmak için kullandığınız malzemeleri fotoğraf karenize ekleyebilirsiniz.

Farklı Açılar, Farklı Kareler

Farklı Açılar, Farklı Kareler

Yemek fotoğrafı çekerken tek bir açıya odaklanmayın. Yemeğinizin türüne, şekline, büyüklüğüne ve sunumuna göre farklı açılardan fotoğraflar çekmek, size istediğiniz en güzel kareyi vereceğine emin olun. Örneğin; hamburgeri 90 derecelik bir açı yerine yatay çekmek, daha renkli ve göz alıcı bir yemek fotoğrafı elde etmenizi sağlar.

Renk Ayarı İle Fark Yarat

Yemeğinizi, doğru ışık, doğru alan ve doğru açı ile çektikten sonra en son yapmanız gereken ise renkleri ile oynamak. Çektiğiniz yemek fotoğrafının renkleri ile oynayarak, onun daha canlı ve belirgin olmasını sağlayın. Çünkü yemeğinizin renklerini ön plana çıkarmak, fotoğrafınızı sosyal kitleniz tarafından ilgi çekici hale getirir.

Kullanıcılarına profesyonel fotoğrafçılık deneyimi sunan HUAWEI P20 Pro, yemek fotoğrafınızı düzenlerken en büyük yardımcınız olacak. Leica teknolojisi ile tasarlanmış üç lense sahip Huawei P20 Pro, yapay zekâ destekli kamerası ile otomatik olarak yiyeceği tanıyor ve renkleri belirginleştiriyor. Böylece ortaya daha net, daha canlı renklere ve daha iyi odağa sahip yemek fotoğrafları ortaya çıkıyor. Aynı zamanda 20'den fazla tematik program ile gece veya karda çekim yapmak için tüm uygun koşulları otomatik olarak sağlıyor. Size de her an, her ışıkta yemek fotoğrafı çekmenin keyfi kalıyor.