Yeni amiral gemisi Android telefonlar, iPhone 14 Pro ve Pro Max'ten daha güçlü olabilir

Gelecek amiral gemisi Android telefonlar, Apple’ın iPhone 14 Pro ve Pro Max'inden bile daha güçlü olabilir.

Yeni  amiral gemisi Android telefonlar, iPhone 14 Pro’yu geride bırakabilir

2022'nin birçok amiral gemisi Android akıllı telefonu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini (veya Plus yükseltmesini) kullanıyor. Söylentilere göre halefi yıl sonundan önce çıkabilir ve beraberinde önemli performans yükseltmesi getirebilir.

Güvenilir sızıntı kaynaklarından Digital Chat Station'a göre, Snapdragon 8 Gen 2, 3,4-3,5 GHz'e kadar saat hızlarına sahip "ultra yüksek frekans versiyonu" ile gelecek. Bununla birlikte, grafik yetenekleri açısından daha büyük performans artışları olacak. Özellikle yeni Android telefonların grafik performansının yeni iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'teki Apple A16 Bionic çipin sunabileceği performansın üzerine çıkabileceği iddia ediliyor.

Qualcomm, 15 - 17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Snapdragon Zirvesi'nde yeni nesil yonga seti ve bu işlemcinin neler yapabileceği hakkında her şeyi açıklayacak. Akabinde de ilk örneklerini Android telefonlarda görmeye başlayacağız.

Elbette akıllı telefon performansının yalnızca işlemcinin ham hızına değil, birden fazla faktöre bağlı olduğu da unutulmamalı. Yazılım kodlamasının verimliliği, mevcut RAM miktarı ve termal yönetim de önemli rol oynamakta. Apple, telefonlarında hız ve verimlilikten bahsederken büyük ölçüde dayandığı gücün tüm yazılım ve donanım tasarım sürecinde birbiriyle bir uyum içinde olmasından kaynaklandığını öne sürüyor.