Yeni Android, yeni Wi-Fi ve Bluetooth...

Yeni Android 5.1 sürümü ile Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarında önemli değişiklikler geliyor!

Yeni Android, yeni Wi-Fi...

Android 5.1 artık Nexus cihazlarında kullanılabilmekte ve diğer telefonlar için de yakın zamanda kullanılabilir olacak. Yeni sürüm, Wi-Fi ağlarına ve Bluetooth cihazlarına bağlanmak için iki yeni yöntem sunuyor.

İki parmağınızla aşağıya doğru bir kaydırma işlemi yaparak hızlı ayarlar paneline ulaştığınızda, Wi-Fi ve Bluetooth tuşlarının altında küçük oklar bulunduğunu fark edeceksiniz.

Bu oklar, açılan bir menüye bağlanmakta. Wi-Fi'a tıklandığında, menzilde bulunan Wi-Fi bağlantılarının bir listesine ulaşmaktasınız ve bunlardan birine tıklayarak o ağa bağlanmayı tercih edebiliyorsunuz.

Bluetooth ise biraz daha farklı çalışmakta. Oka tıkladığınızda, sadece daha önceden eşleştirme yaptığınız cihazları görmektesiniz. Yeni bir cihaza bağlanmak için, "More Settings (Daha Fazla Ayar)" tuşuna dokunmanız gerekmekte. Bu sekme, çevrenizde bulunan ve Bluetooth aktif olan tüm cihazları göstermekte. Yeni bir cihaz ile eşleşme yapmak için bu ufak uğraşı göstermeniz gerekmekte.

Aradaki bu fark ise oldukça anlaşılır bir şey. Yeni bir Wi-Fi ağına bağlanmak, oldukça sık rastlanan bir durum (özellikle bir kafeye veya konferansa veya benzeri yeni bir yere gittiğinizde) ancak Bluetooth eşleştirmesi, daha özel bir durum ve tanınmayan cihazları, ayarların daha derinlerinde saklamak oldukça mantıklı bir yöntem...

Okuyucu Yorumları