Yeni bir iddia, Apple'ın önümüzdeki yıl katlanabilir bir iPad'le hepimizi şaşırtacağını söylüyor

Apple, çok da uzak olmayan bir tarihte katlanabilir bir iPad modeli tanıtabilir. Ama bunun bir Mac - tablet karışımı mı olacağı, yoksa sadece bir iPad mi olacağı şu an için belirsiz.

Apple önümüzdeki yıl katlanabilir bir iPad'le hepimizi şaşırtabilir

Apple'ın katlanabilir cihazlar geliştirdiğine dair söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Bunlardan en tutarlı olanı katlanabilir bir iPad ile ilgili. DigiTimes'ın paylaştığına göre, Apple bu cihazı yoğun bir şekilde geliştiriyor ve 2024 sonu ya da 2025 başında tanıtabilir.

Haberde, Apple'ın katlanabilir iPad'in tasarımını henüz tamamlamadığı, zira şirketin "daha uygun maliyetli bir tasarım elde etmeyi hedeflediği ve bunun da cihazda tartışmalı değişiklikler yapılmasına neden olduğu" belirtiliyor. Buna ek olarak Cupertino, ekran kırışıklığı istemediği için cihazın paneli ve menteşeleri konusunda endişeli.

Ne yazık ki, katlanabilir iPad'in olası özellikleri hakkında bir bilgi yok. Daha önce The Elec, DSCC, Bloomberg ve Omdia, Apple'ın 20 inç ekrana sahip hibrit, katlanabilir bir iPad/MacBook üzerinde çalıştığını söylemişti. Hatta bu cihazın 2026 yılına kadar piyasaya sürülebileceği iddia edilmişti.

2022 yılında ise Ross Young, tedarikçilerin 20 inçlik bir katlanabilir cihaz için Apple ile görüşmelerde bulunduğunu paylaşmıştı. Hatta Young, katlanabilir MacBook hibridinin gerçek bir çift kullanımlı ürün olarak tasarlandığını söylemişti. Söylediğine göre, tam boyutlu klavyeye sahip bir dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilirken, katlanmadığında veya harici bir klavye ile kullanılmadığında bağımsız bir monitör olarak da kullanılabiliyordu. Young ayrıca cihazın 4K veya daha yüksek çözünürlük sunabileceğini de iddia etmişti.

Şu anda bu iPad / MacBook melezinin DigiTimes'ın haberini yaptığı katlanabilir iPad olup olmadığı belli değil. Yine de bu cihazın bu kadar yakında piyasaya sürülebilecek olması ilginç. Çünkü 2024'ün başlarında yenilenmiş bir OLED iPad Pro bekliyoruz. Ayrıca, araştırmalar tablet pazarının kötüye gittiğini gösteriyor.