Yeni bir video, Tesla'nın Autopark özelliğinin artık çok daha iyi çalıştığını gösteriyor

Tesla'nın uzun yıllardır araçlarında bulunan ancak çok da iyi çalışmayan otomatik park özelliği, yani Autopark, yeni güncelleme ile sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı.

Yeni bir video, Tesla'nın Autopark özelliğinin artık çok daha iyi çalıştığını gösteriyor

Tesla yıllardır Otomatik Park (Autopark) özelliğini kullanıyor, ancak bu özellik her zaman o kadar da iyi çalışmıyor. Fakat yeni güncellemeyle özelliğin büyük ölçüde geliştiği ve nereye park etmek isterseniz isteyin, aracın bunu başarıyla yaptığı görülüyor.

Not a Tesla App tarafından bildirildiği üzere, en son yazılım güncellemesi (2024.2.11) Autopark'ın yeni bir versiyonunu kullanıma sundu. Şirket, Autopark'ın yeni versiyonunun hem otoparklara hem de sokağa park edebildiğini söylüyor. Artık Autopark'ın yeni sürümüyle birlikte ekranda bir park simgesi beliriyor. Bunu etkinleştirmek için, park etmek istediğiniz alana dokunmanız ve park işlemini başlatmak için Başlat'a dokunmanız yeterli.

Teoride kulağa harika gelse de bu özelliğin gerçek dünyada çalıştığını ancak geçtiğimiz hafta sonu görebildik. Space Cat adlı bir Twitter kullanıcısı, Autopark özelliğini bir otoparkta kullandıkları bir video yayınladı. Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi, özellik oldukça kusursuz bir şekilde çalışıyor.

Elbette bu sadece tek bir kişinin deneyimi, diğer kullanıcılarda da her şey sorunsuz mu konuşmak için henüz erken. Ancak durum böyleyse araç kendisinden istenenleri hiç sorun çıkarmadan yerine getirebiliyor gibi görünüyor. Ayrıca park alanında ilerlerken aracın size park yeri önermesi gibi yenilikler de var. Aracın önerdiği yerler ise muhtemelen park etme konusunda en başarılı olabileceğini hesapladığı yerlerden oluşuyor.

Merak edilen bir konu ise yeni Autopark özelliğinin Tesla'nın Supercharger istasyonlarında çalışıp çalışmayacağı. Eğer çalışıyorsa, geriye sadece NACS kablosunun kendi başına araca ulaşması kalıyor ve size Netflix'i açıp arkanıza yaslanmaktan başka bir şey kalmıyor.