Yeni Edge, Netflix'i 4K Çözünürlükle Oynatabilecek

Anaheim kod adlı yeni Edge tarayıcısı, diğer tarayıcıların sahip olmadığı bir özellik ile dikkat çekiyor!

Edge'e 4K yayın keyfi geliyor!

Microsoft, Edge tarayıcısını Google'ın açık kaynaklı Chromium projesi tabanında yeniden inşa edeceğini açıkladığından beri, eski Edge tarayıcısının hangi bölümlerinin Anaheim kod isimli yeni Edge tarayıcısına dahil edileceği belirli değil. Yeni tarayıcının sızdırılmış sürümü, eski Microsoft Edge'i ilk etapta benzersiz kılan özelliklerin çoğundan mahrum durumda.

Bu özelliklerden belki de en heyecan verici olanı Netflix'i 4K çözünürlük ile deneyimlemek ve bu özellik yalnızca Edge'in 2016'dan bu yana yapabildiği bir şey. Diğer tarayıcılar, Netflix içeriğini ancak 720p çözünürlüğüne kadar destekliyor ve bu konudaki tek istisna olan Internet Explorer, Netflix içeriklerini 1080p çözünürlüğünde de destekliyor. Ancak yeni Edge tarayıcısı Anaheim, 4K çözünürlüğündeki Netflix yayınlarını eski Edge tarayıcının yapabildiği gibi destekleyebiliyor olacak.

Reddit üzerinde, bazı insanlar sızdırılan Chromium tabanlı Edge tarayıcısında Widevine ve PlayReady için hazırlanmış gizli ayarlara rastladılar. PlayReady, 4K akışa olanak tanıyan, donanım tabanlı bir DRM sistemi olarak biliniyor ancak bu sistemden faydalanabilmek için kullanıcıların bir Intel Kaby Lake işlemcisine veya daha fazlasına veya bir Nvidia GeForce GPU'ya (1000 serisi veya daha yeni) ihtiyacı olacak.

İlginç bir şekilde bu sistem Google Chrome'u da içeren diğer Chromium tabanlı tarayıcılarda bulunmuyor. Ancak bunun zamanla değişmesi mümkün.

Bununla birlikte Anaheim'ın eski Edge sürümlerinden alamadığı çok önemli bir özellik de var: Microsoft, Eski Edge tarayıcısında bulunan -ve kullanıcıların beğenisini kazanan- e-kitap okuma özelliğini henüz Chromium tabanlı yeni tarayıcısına aktarmış değil. Yazılım devi bununla bağlantılı olarak kendi e-kitap satış servisini de kapatacağını duyurdu.

Okuyucu Yorumları