Yeni Firefox'a yeni "unut" düğmesi geldi!

Firefox, henüz yayınlanan yeni sürümünde önemli bir yeniliğe daha imza attı!

Yeni Firefox'a yeni düğme!

Mozilla'nın popüler internet tarayıcısı Firefox, yeni 33.1 sürümünde, web'de sörf yaparken mahremiyet endişesi taşıyanlar için yeni bir çözüm geliştirdi.

Firefox'un tarayıcıya eklediği yeni "unut" düğmesi, kullanıcının tüm web sörf geçmişini, cookielerini, arama kayıtlarını, şifrelerini ve diğer detayları anında silecek ve kullanıcının özel bilgilerinin başkaları tarafından görünmesini engellemeyi amaçlıyor. Halihazırda bu işlemleri yapmak için kullanıcının ileri derecede teknik bilgi sahibi olması ve tarayıcının ayarlar menüsüne girerek, pek çok silme işlemini kendi başına yapması gerekiyor. Dolayısıyla çok pratik olmayan bu işlem için kullanıcılar ya üşeniyor ya da zaten bu işlemleri yapacak teknik bilgiye sahip olmayabiliyorlar.

Mozilla ayrıca pek çok teknoloji şirketi ile de iş birliğine giderek, kullanıcının verilerinin gizliğine özen göstermeyen web servislerinin tarayıcı tarafından otomatik olarak bloklanmasını sağlayacak yeni yöntemler geliştirmeye başlıyor. Bakalım, internette artık herkesin herkesi dinlediği dijital çağda Mozilla Vakfı, mahremiyetimizi yeniden sağlayabilecek mi?

Firefox 33.1'i buradan indirebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları