Yeni güncelleme, WhatsApp'a yeni video özellikleri getiriyor

WhatsApp'ın yeni güncellemesiyle beraber, uygulama içi video oynatıcıya video izlemeyi kolaylaştıracak küçük bir yenilik geliyor.

Yeni güncelleme, WhatsApp'a yeni video özellikleri getiriyor

WhatsApp, anlık mesajlaşma uygulamasında bir videoyu hızlı bir şekilde ileri veya geri sarma özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Bu yeni özellik sayesinde, bir videoda hızlı bir şekilde 10 saniye ileri veya geri gitmek için, ekranın sağ veya sol tarafına iki kez hızlı bir şekilde dokunmanız yeterli oluyor.

Bir süredir test aşamasında olan özellik, Netflix ve YouTube gibi yayın uygulamalarında videoyu ileri veya geri sarma işlemine benzer şekilde çalışıyor. Videoyu ileri/geri sarma özelliği artık WhatsApp’ın iOS için App Store'daki en son güncellemesiyle birlikte sunuluyor.

Ayrıca, yeni WhatsApp güncellemesi, mesaj olarak bir video göndermeyi kolaylaştırıyor ve bazı ufak tasarım değişiklikleri yapıyor. WhatsApp, değişiklik günlüğünde bu özelliklerin önümüzdeki haftalarda herkese sunulacağını söylüyor. Kamera düğmesine uzun basarak video mesajları başlatıp paylaşma yeteneği, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Android ve iOS’ta bir dakikalık videolar göndermek için tanıtılmıştı ve artık genişletiliyor gibi gözüküyor.

Mesajlaşma platformu, Favoriler, varsayılan medya yükleme kalitesi, grup sohbetlerini filtreleme ve eşlik eden cihazlardan durum güncellemelerini paylaşma gibi diğer bazı özellikler üzerinde de çalışıyor.