Yeni iPad Pro, "dev gibi" bir özellikle birlikte gelecek

Yeni iPad Pro modellerinin mini-LED ekranlardan OLED ekranlara geçeceği zaten konuşuluyor. Ama asıl büyük sürpriz, 2024'te piyasaya sürülecek iPad Pro'nun şimdiye kadar görülen en geniş depolama alanıyla gelmesi olabilir.

Yeni iPad Pro, "dev gibi" bir özellikle birlikte gelecek

Apple'ın büyük bir OLED panel ve M3 çip ile donatacağı yeni bir iPad Pro üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyor. Ancak önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceği düşünülen yeni tabletin dikkat çeken özellikleri sadece OLED panel ve yeni işlemci olmayacak; büyük depolama seçeneklerine sahip olacağı da tahmin ediliyor.

Sık sık bilgi sızdıran ve güvenilir bir kaynak olan Revengus, OLED iPad Pro'nun 4TB'a kadar depolama alanına sahip olabileceğini söyledi. Eğer bu doğruysa, en fazla 2TB depolama alanına sahip olan mevcut modele göre önemli bir yükseltme olacak. 2022 model iPad Pro'yu 128GB'tan 2TB'a yükseltmenin maliyeti 1.100 doların üzerinde, dolayısıyla OLED iPad Pro'nun 4TB'lık modelinin daha da pahalı olması muhtemel.

iPad Pro'nun 4 TB depolama alanı seçeneği çoğu kullanıcı için bir anlam ifade etmese de video düzenleme gibi zorlu işler yapanlar için iyi bir seçenek olabilir.

Yaklaşan iPad Pro başka donanım yükseltmelerini de beraberinde getirebilir. Mark Gurman, yeni tabletlerin 2018'de piyasaya sürülenlerden bu yana ilk büyük güncellemeyi yapacağını söyledi. Yeni iPad'ler OLED ekranları kullanan ilk iPad'ler olacak. Üstelik 11 inç'lik ve biraz daha büyük 13 inç'lik versiyonlarıyla piyasaya sürülecek.

Gelecek iPad Pro tabletler Apple'ın M3 çipi kullanacak ve daha büyük bir izleme dörtgenine sahip isteğe bağlı alabileceğiniz bir Magic Keyboard'a sahip olacak. Bu sayede tabletler daha dizüstü bilgisayar benzeri ve video düzenleme ve grafik tasarım gibi görevler için uygun hale gelecek.

Söylentilere göre M3 yongalarının TSMC'nin 3nm işlem düğümünü temel alması bekleniyor, bu da onları mevcut M2 yongalarından daha güçlü ve verimli hale getiriyor. Bu çipler %20'ye kadar daha hızlı CPU performansı ve %30'a kadar daha hızlı GPU performansı sağlayabilir.