iPad Pro'nun 2024 modelleri, OLED ekran ve yenilenmiş bir Magic Keyboard ile gelebilir

Apple, iPad Pro serisini revize etmeyi planlıyor. Planlar arasında OLED ekranlar ve yenilenmiş bir Magic Keyboard bulunuyor.

Yeni iPad Pro, OLED ekran ve yenilenmiş bir Magic Keyboard ile birlikte gelebilir

Apple'ın önümüzdeki yıl iPad Pro serisini OLED ekranlar ve yenilenmiş bir Magic Keyboard ile revize etmeyi planladığı söyleniyor. Bloomberg'den Mark Gurman'ın bildirdiğine göre bu yenileme, tüketicilerin ilgisini yeniden canlandırmayı ve serideki kafa karışıklığını gidermeyi amaçlıyor. Gurman, iPad'in Apple'ın başlıca ürünleri arasında en az gelir getiren ürün olduğunu belirtiyor.

Gurman, iPad serisinde ilk kez Apple'ın MacBook Pro'larında da kullanılan Mini-LED ekran teknolojisi yerine OLED ekranların kullanılacağını yazıyor. Ayrıca modellerin 11 ve 13 inç ekranlarla gelmesinin beklendiğini belirtiyor.

Gurman, yeni serinin Apple'ın söylentilere konu olan M3 çipi tarafından desteklenmesinin de beklendiğini iddia ediyor. Apple, yıllarca Intel işlemcileri kullandıktan sonra 2020 yılında şirketin MacBook, Mac ve iPad serisine güç sağlamak için M çiplerini piyasaya sürdü.

Söylenene göre, tabletlerin ayrıca iPad'in bir dizüstü bilgisayar gibi daha fazla performans göstermesine yardımcı olacak güncellenmiş bir Magic Keyboard'a ve büyük bir trackpad'e sahip olacağı belirtiliyor. 2020'de duyurulan Magic Keyboard, hem bir klavye hem de ayarlanabilir bir stand olarak işlev görüyor.

Apple'ın önümüzdeki haftalarda muhtemelen yeni bir iPhone ve Watch'a odaklanacağı bir lansman etkinliği düzenlemesi beklenirken, yeni iPad'lerin 2024 ilkbaharına veya yaz başına kadar tanıtılmasını beklenmiyor.