Yeni iPhone'lar Nasıl Görünecek?

Analiz uzmanı tarafından ortaya çıkarılan rapora göre Apple, bir sonraki iPhone'larının tasarımında bizi şaşırtmaya pek niyetli değil!

Yeni iPhone'lar nasıl görünecek?

iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR sadece üç aydır satışta fakat şimdiden Apple'ın bir sonraki nesil iPhone hakkındaki planları konuşulmaya başlandı. Ortaya çıkan bir rapor ise tasarım değişikliği için 2019 yerine 2020 yılına işaret ediyor.

Analiz uzmanı Anne Lee ve Japon yatırım bankası Nomura, birlikte 2019 yılının iPhone'larının tasarımları üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi. 9to5Mac'in raporuna göre iki uzman, iPhone X ile gelen Apple anlayışının ömrünün henüz tükenmediği konusunda hemfikir. Yani bir sonraki yıl da Apple, çentiğe sahip olan ve üç farklı boyutta ekranlarla gelen iPhone XS ailesinin tasarımında büyük bir değişikliğe gitmeyecek.

Apple'ın S modellerinde değişikliğe gitmediği bilinen bir gerçek, bu sebeple 2019 yılında Apple'ın heyecan verici bir tasarım değişikliği ile sahneye döneceği beklentileri doğal olarak ortaya çıkıyor. Fakat Lee'ye göre bu değişikliğin önümüzdeki sene gerçekleşmeyecek olmasının önemli bir sebebi var: Apple, iPhone'un yeni neslinde büyük değişimi gerçekleştirmek için 5G teknolojisinin yaygınlaşmasını bekliyor.

Apple'ın iPhone modellerine 5G teknolojisini 2019 yerine teknoljinin dünyada oldukça yaygınlaşması beklenen 2020 yılında getireceği yönündeki raporlara bakıldığında bu iddia aslında o kadar da uzak bir ihtimale işaret etmiyor olabilir. Apple'ın akıllı telefonlarını nasıl bir değişime götüreceği akıllı telefon pazarında en çok merak edilen konuların başında geliyor ve 2018'in getirdiği en yeni iPad Pro tabletler, bu konuda kullanıcılara birkaç tüyo veriyor olabilir. Anne Lee bunun yanı sıra arttırılmış gerçekliğin de yeni iPhone'larda anahtar bir özellik olacağını belirtiyor. Lee'ye göre Apple, yeni iPhone modellerinde AR özellikleri en ön planda tutacak ve bunun için donanımında dahi değişikliğe gidecek.

Anne Lee en bilindik Apple analiz uzmanlarının arasında yer almıyor olsa da, bu iddialar Apple'ın yeni iPhone modelleri gibi merak edilen bir konu hakkında oldukça ilgi çekici bir görüşü bize sunuyor. Apple, iPhone X ve XS tanıtımlarında da arttırılmış gerçeklik teknolojisini ön plana çıkarmıştı. Analiz uzmanı Lee'ye göre 2020 yaklaşırken belki de Apple'a ait bir arttırılmış gerçeklik gözlüklerinin ortaya çıkışı dahi beklenilebilir.

Okuyucu Yorumları