Yeni kral NVIDIA Titan XP'nin özellikleri ve fiyatı

NVIDIA, GTX 1080'lerden sonra bir kez daha Titan'a döndü. İşte NVIDIA'nın yeni kralı Titan Xp...

İşte yeni kral: NVIDIA Titan Xp

NVIDIA sonunda yeni üst düzey grafik kartı Titan Xp'yi tanıttı. Titan X'in halefi Titan Xp, tıpkı selefi gibi Pascal mimarisine sahip. Daha yüksek saat hızı, daha fazla çekirdek ve daha hızlı bellekler ile daha yüksek performans vadeden Titan Xp, elbette fiyatıyla da şüphesiz el yakıyor.

NVIDIA Titan Xp, 3840 CUDA çekirdeği ile 1.6 GHz frekansında çalışıyor. Titan X'te ise 3584 çekirdek ile 1.53 GHz frekans yakalanıyordu. Yeni kartla bu anlamda bir performans artışı mevcut. 12 GB GDDR5X belleklerden güç alan kart, 11.4 Gbps bellek hızına erişebiliyor. Titan X'te bellek hızı 10Gbps seviyesindeydi. Titan Xp'nin sunduğu bellek hızı aslında sürpriz değiş, zira geçtiğimiz ay ortaya çıkan GTX 1080 Ti'da da 11 Gbps G5X bellekleri görmüştük.

Titan Xp'nin performansına ilişkin bir diğer bilgi ise 12 teraflop gücünde olması. Bu da NVIDIA'nın, geçtiğimiz senenin 11 teraflop gücünde çalışan Titan X'ine kıyasla güç arttırdığı anlamına geliyor.

Titan Xp'nin fiyatı ise şaşırtıcı olmayacağı gibi el yakıyor. NVIDIA tarafından 1200 Dolar fiyat etiketiyle satışa sunulan Titan Xp, ülkemize ne kadardan giriş yapacak şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları