Yeni Mac Pro, M2 Max'in gücünü 2’ye ve hatta 4’e katlayabilir

Apple’ın üst düzey Mac Pro bilgisayarının, 24 ve 48 işlemci çekirdeği ve 76 ve 152 GPU çekirdeğine sahip "M2 Pro" ve "M2 Extreme" yongalarıyla birlikte geleceği söyleniyor.

Yeni Mac Pro'ya inanılmaz bir işlemci

Apple, M2 işlemcisine büyük yatırımda bulunuyor ve işlemcinin her yeni versiyonuyla büyük güç artışları sunuyor. Öyle ki, bir sonraki Mac Pro'nun henüz piyasaya sürülmemiş M2 Max'e kıyasla "en az 2 ya da 4 kat daha güçlü" çip seçenekleriyle geleceği söyleniyor. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple, önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen üst düzey Mac'in testlerini hızlandırdı.

Gurman, yayınladığı Power On isimli bülteninde, makinenin "M2 Ultra" ve "M2 Extreme" olarak adlandırılan yeni ve daha güçlü çiplere sahip olacağını söylüyor. Bu 2 varyasyon sırasıyla 24 ve 48 CPU çekirdeği, 76 ve 152 GPU çekirdeği ve 256 GB bellek içeriyor. Bu değerler, 8 CPU çekirdeği ve 10 GPU çekirdeği ile gelen temel M2 ve 12 CPU çekirdeği ve 38 GPU çekirdeği içereceği söylenen M2 Max ile karşılaştırılıyor.

Gurman ayrıca şu anda Apple'da test aşamasında olduğunu söylediği bir Mac Pro yapılandırmasını da haberinde paylaşıyor. Bilgilere göre bu makine; 24 CPU çekirdeği, 76 GPU çekirdeği ve 192 GB bellek ile gelecek. İlk sürümü pazartesi günü piyasaya sürülecek olan macOS Ventura 13.3'ü çalıştırdığını iddia eden Gurman, Apple’ın en son 2019 yılında 5 bin 999 dolarlık Mac Pro'yu piyasaya sürdüğünü ve Apple silikonunu yenileyeceğini öne sürüyor.

Mac Pro'nun piyasaya sürülmesinden önce, sırada başka bombalar da olacak gibi. M2 Pro ve M2 Max seçeneklerine sahip yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro'ların yanı sıra Gurman'ın MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro ile aynı M2 çip ile geleceğini söylediği Mac Mini'nin de tanıtılmasını bekliyoruz. Apple'ın bu cihazları önümüzdeki aylarda tanıtması bekleniyor.