Yeni Model Y nasıl olacak? Tasarım değişikliği için tarih verildi

Tesla, Model 3'ü yeniledikten hemen sonra Model Y için de yepyeni bir tasarım üzerinde çalışıyor. Üstelik yeni Model Y, sanılandan çok önce yollarda olabilir.

Yeni Model Y nasıl olacak? Tasarım değişikliği için tarih verildi

Tesla Model 3 Eylül ayında büyük bir yeniden tasarım sürecini tamamladı ve doğal olarak herkes şirketin Model Y tasarımını ne zaman yenileyeceğini merak etmeye başladı. Yeni bir rapora göre, beklenen bu yeni tasarım düşünülenden çok daha erken gelebilir.

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere Tesla, Model Y için 2024 yılının başında tanıtılacak büyük bir yenileme planlıyor. Bloomberg’in haberine göre şirket, Model Y için Çin’de hazırlık çalışmaları yürütüyor ve seri üretime 2024 ortalarında başlayabilir.

Model Y bu yıl çok küçük bir güncelleme almış olsa da, 2024 yılında sunulacak yeni güncelleme “çok daha belirgin dış ve iç değişiklikleri” içerecek. Ne yazık ki şu anda başka hiçbir detay bilinmiyor ve haber kaynağı, Çin’deki bir Tesla temsilcisinin yorum yapmayı reddettiğini söyledi.

Bloomberg’in kaynakları, Model Y’nin 2024 versiyonunun, Ekim ayındaki en son güncellemeye göre çok daha belirgin dış ve iç değişikliklere sahip olacağını, bu güncellemenin yeni bir jant tasarımı ve ortam aydınlatması ekleyeceğini söyledi. Kaynaklardan biri, en yeni Model Y’lerin ilk partisinin, Tesla’nın Şangay tesisinin ikinci aşamasından üretileceğini söyledi. Ayrıca, seri üretime geçmeden önce daha fazla düzenleme yapılması gerekeceğini de belirtti.

Haber, şirketin Model 3'e yönelik büyük bir tasarım güncellemesi olan "Highland" projesini resmi olarak açıklamasından birkaç ay sonra geldi. Model 3'ün yeni versiyonunda hem kaputta, hem ızgarada hem de ışıklarda ön tasarım elden geçirildi. Farlar da gözle görülür derecede daha şık ve daha agresif bir tasarım ortaya koyuyor. Arka koltuk artık eğlence ve iklim kontrolü için kendi ekranına sahip, ön koltuklar artık hem ısıtma hem de soğutma seçenekleriyle havalandırılıyor, iç aydınlatma artık kişiselleştirilebiliyor ve arka bagaj daha fazla saklama alanı için büyütüldü.