Yeni Nesil Nvidia Kartlar GDDR 6 Kullanabilir!

Yeni nesil Nvidia ekran kartları, GDDR 6 bellekleri sayesinde müthiş bir performans sunabilir!

Yeni nesilde GDDR 6!

Nvidia GPU Teknoloji Konferansı yeni bir nesil ekran kartının bahsi olmadan gelip geçse de, bir bellek tedarikçisi GDDR6 video belleğin kullanılacağını doğruladı.

SK Hynix, Gamers Nexus'a yaptığı açıklamada GDDR6 belleğin üç ay içinde bazı yeni Nvidia ürünleri için üretime hazır olacağını söyledi. Eğer bu doğruysa, söylentilerdeki GeForce 11'i Temmuzda bile görebileceğimiz anlamına geliyor, ama muhtemelen bu kadar erken gelmeyecek. SK Hynix'in VRAM çiplerini sağlayacak olması, Nvidia kartlarının ne zaman çıkacağını göstermiyor olabilir.

GDDR6'nın maliyeti ve avantajları

Bu haber, gelecek olan Nvidia GTX 1180 ve 1170 kartları hakkında daha net bir fikir veriyor. Bildiğimiz özelliklerinden yola çıkarak konuşacak olursak, GDDR6'nın GDDR5'ten iki kat hızlı olması gerekiyor. Ama bunu ancak 1.35v enerji gereksinimi ve %20 daha fazla üretim maliyetiyle başarıyor. Bu da ilk çıktığında daha yüksek fiyata sahip olacağı manasına geliyor.

Wccftech'e göre, GDDR6 çipleri daha yoğun 2GB kapasiteye sahip olabilir, bu yüzden bu sene 16GB'a kadar video belleği olan ekran kartlarını görebiliriz. Önceden, tek kartta gördüğümüz en büyük video belleği miktarı Nvidia Titan Xp ile 12GB olmuştu.

Okuyucu Yorumları