Yeni nesil USB-C 2.1 kabloları ile inanılmaz hızlarda şarjın kapısı aralanıyor

Yeni nesil USB-C 2.1 kabloları ile cep telefonu, tablet ve hatta dizüstü bilgisayarların şarj süresi büyük oranda kısalacak.

Yeni nesil USB-C 2.1 kabloları ile inanılmaz hızlarda şarjın kapısı aralanıyor

Yeni nesil USB-C 2.1 kabloları nihayet yolda olabilir ve dizüstü bilgisayarlarımızı, akıllı telefonlarımızı ve diğer cihazlarımızı şarj etmek için gereken süreyi ciddi ölçüde azaltabilir.

Tom's Hardware'in bildirdiği üzere, Club3D, mevcut USB-C kablolarının sağlayabileceği maksimum 100W'ın iki katından fazla olan 240W'a kadar güç sağlayabilen bir dizi USB-C kablosu piyasaya sürüyor.

Yeni sunulan kabloların, şarj etmek için USB-C kullanan dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için büyük etkileri olabilir. Çok daha hızlı doldurulabilen piller, şarj için beklenmesi gereken süreyi azaltarak işleri kolaylaştırabilir. Ayrıca büyük şarj cihazlarına ihtiyaç duyan dizüstü bilgisayarlar gibi cihazlarda kullanılmaya başlayabilir.

Bu yeni kablolar aynı zamanda çok yönlü olduğunu kanıtlayabilir. CAC-1575, 20Gbps'ye kadar USB 4 hızlarının yanı sıra 60Hz videoda 4K desteği sunan bir üst model gibi görünüyor.

Bu kabloların ne kadar pahalı olacağı ve ne zaman satın alınabileceği ise henüz bilinmiyor…