Yeni Nexus yine büyük olacak (gibi)

Nexus'un bu seneki yeni sürümü, hangi özelliklere sahip olacak? Yeni sızıntı, birkaç ipucu veriyor!

Yeni Nexus'tan yeni işaretler

Diğer telefon üreticilerinin takviminin peşinden gitmeyen Nexus'un yeni sürümü, 2015'te birçok amiral gemisi cihazla tanışmış olsak da, henüz ortaya çıkmadı. Yeni Nexus'un Huawei tarafından üretilme ihtimalinin bulunduğunu biliyorduk. Çinli bir analistin verdiği bilgilerse, telefon hakkında birkaç soru işaretini daha kafalarımızdan giderdi.

Analiste göre yeni Nexus, QHD (1440x2560) çözünürlüklü 5,7 inç'lik bir ekranla gelecek. İddiaya göre 2015'in Nexus'u, Snapdragon 810 işlemciye sahip olacak. Ancak bu yeni Nexus'un, seri içerisinde nerede yer alacağı konusu tam olarak belli değil.

Bazı dedikodular, Huawei'nin üreteceği Nexus'un Nexus 5'in yerine geçeceğini söylerken, cihazın Nexus 6'nın devamı olduğunu söyleyen bir takım iddialar da var. Bu sene LG üretimi ikinci bir üst seviye Nexus'un da ortaya çıkacağına dair söylentilere rastlamıştık.

Nexus 7 ismi tablete ayrıldığından, Google'ın isimlendirme sistemini değiştirmesi gerekecek gibi görünüyor. Tabi ki yeni Nexus'un ismi, yine Nexus 6 da olabilir. İsim konusu bir yana, yeni Nexus'un 5,7 inç'lik büyük ekranıyla küçük ekranları sevenleri yine memnun etmeyeceği anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları