Pixel 8, iPhone'un iOS güncelleme politikasını yakalayan ilk Android telefon olabilir

Google'ın yaklaşık 1 ay sonra tanıtacağı yeni amiral gemisi telefonu Pixel 8, iPhone'un iOS güncelleme politikasını yakalayan ilk Android telefon olabilir.

Pixel 8, iPhone'un iOS güncelleme politikasını yakalayan ilk Android telefon olabilir

iPhone 15’ten birkaç hafta sonra Google, Ekim ayında Pixel 8 serisini tanıtacak. Yeni Google Pixel telefonları hakkında çeşitli sızıntılar bulunuyor ve özellikleri hakkında oldukça iyi bir fikrimiz var. Bu sızıntılara göre, bu yıl sunulacak olan sürümlerde büyük bir yenileme beklemiyoruz. Ancak Pixel 8’in şu ana kadar gizli kalan büyük sırlarından biri yeni ortaya çıkmış olabilir. Bu yeni sır, yeni Pixel telefonlar hakkında şu ana kadar duyduğumuz her şeyden daha heyecan verici.

Eğer raporlar doğruysa, Pixel 8 telefonları hayranların seveceği büyük bir yeniliğe sahip olacak ve işletim sistemi güncellemeleri söz konusu olduğunda neredeyse iPhone ile eşleşecek. Bu, yıllardır Google’ın sunması beklenen özelliklerden biriydi.

İki akıllı telefon ailesi arasındaki bariz ve bazen göze çarpan farklılıklara rağmen, Google Pixel telefonlarını her zaman Android ekosisteminin sunabileceği en iyi iPhone rakipleri olarak görülüyor. Pixel'ler hiçbir zaman iPhone kadar satmadı ve Apple’ın iPhone kalitesiyle de tam olarak eşleşemedi. Ayrıca Google, çoğu zaman Apple’ın liderliğini takip etmekten memnun gibi gözüktü.

Pixel’i Android ekosisteminin iPhone’u olarak gösterenlerin asıl sebebi, tabii ki Android yazılımına bağlı. Pixel telefonlar, Android’in en son sürümünü çalıştıran ilk cihazlardır. Google, tıpkı Apple’ın tüm iPhone modellerinde olduğu gibi, işletim sistemi güncellemelerinin tam kontrolüne sahiptir. Ancak burada büyük bir fark var. iPhone’lar beş yılı aşkın bir süre boyunca iOS güncellemelerini alırken, Google dahil olmak üzere hiçbir Android satıcısı buna ayak uyduramıyor.

Eski iPhone donanımları, en yeni iOS özelliklerinden bazılarını desteklemiyor olabilir; ancak, çekirdek işletim sistemi halen bu eski cihazlarda kullanılabilir durumda ve aynı şekilde önemli güvenlik yamalarını almaya devam ediyorlar. Apple, yalnızca iPhone deneyiminin çok fazla sorun yaşayacağı durumda desteği sonlandırıyor.

Pixel telefonlarsa üç yıllık Android güncellemesi sunuyor. Samsung ise geçtiğimiz yıl çeşitli cihazlar için Google’dan biraz daha iyi olan dört yıllık Android işletim sistemi güncellemelerini duyurdu. Ancak Pixel telefonların aksine Galaxy telefonlar Android güncellemelerini çok daha geç alıyor. Ayrıca Samsung’un özel şirket içi Android sürümünü çalıştırıyor.

Birçok Android cep telefonu beş yıla kadar güvenlik güncellemesi de alıyor. Güvenliğiniz açısından bu harika. Ancak bu güvenlik desteği, tam çaplı büyük işletim sistemi yükseltmeleriyle aynı şey değil.

Pixel 8 serisinde ise Android işletim sistemi güncellemeleri söz konusu olduğunda alıcılar için iyi bir sürpriz olabilir. 9to5Google, Google’ın “Pixel 8 serisinin ve muhtemelen gelecekteki cihazların alacağı işletim sistemi güncelleme sayısını rekabetçi bir şekilde artırmayı” planladığını iddia ediyor.

Pixel 8 ve Pixel 8 Pro telefonların kaç yıllık Android güncellemesi alacağı belli değil. Blog, “Duyduklarımıza göre Pixel 8’in güncelleme vaadi, Samsung’un amiral gemilerine ilişkin mevcut politikasını aşmalı ve iPhone ile anlamlı bir şekilde eşleşmelidir” diye yazdı.

Google’ın, Samsung’un vaatlerini karşılaştırabilmesi için yalnızca bir yıl güncelleme daha eklemesi gerekiyor. Bunun üzerindeki her şey bizi iPhone’un sunduğu destek süresine yaklaştırıyor. Pixel 8 beş yıldan fazla Android güncellemesi alırsa Google, iPhone ile benzer bir seviyeye ulaşacaktır. Bu, cihazlarını üç yıldan fazla kullanmaya devam etmek isteyen amiral gemisi akıllı telefon alıcıları için harika bir yenilik olacak.