Yeni PlayStation'dan yeni tarih!

Sony'nin sır gibi sakladığı yeni konsolu PlayStation 4 Neo hakkında iddialar hız kesmeden devam ediyor...

Yeni PlayStation'dan yeni tarih!

Haziran ayında The Wall Street Journal, Sony'nin 4K'ya hazır oyun konsolunu ve PS4'ün inceltilmiş sürümünü, yani beklenen adıyla PlayStation 4 Neo'yu, Tokyo Game Show'da (TGS) tanıtacağını söylemişti. Şimdi de Fransız oyun sitesi Gameblog, Sony'nin 7 Eylül tarihinde New York City'de bir tanıtım hazırladığını söylemekte. Bu rapor da, aynı şeyi Sony'ye yakın birkaç kaynaktan duyduğunu söyleyen VICE Gaming tarafından doğrulanmakta.

Her iki tarihin de doğru olduğuna inanmak için yeterince neden bulunmakta. Sony, Asyalı basın üyeleri için TGS'de bir tanıtım yapabilir ve daha sonra da Kuzey Amerikalılar ve Avrupalılar için de New York City'de bir etkinlik düzenleyebilir. Ancak Sony, henüz herhangi bir tanıtım tarihini resmi olarak doğrulamış değil.

Sony'nin yeni donanımı, varlığı ilk olarak internete sızdığından beri gizemini korumakta. İlk sızıntıdan beri duyulanlar, yeni donanımın PlayStation'ın VR performansını ciddi ölçüde arttıracağını belirten özellikleri göstermekteydiler. Ancak Sony, yeni donanıma sahip olan tek firma değil.

Geçtiğimiz hafta Microsoft, 4K Blu-ray oynatma yapabilen ve High Dynamic Range oyun imkanı sunan yeni Xbox One S sistemini piyasaya sürdü ve E3 2016 esnasında da sıradaki sistemi Project Scorpio'nun duyurusunu yapmış durumda.

Nintendo da, Nintendo NX ile Mart 2017 tarihini bekliyor.

Okuyucu Yorumları