Yeni rapora göre PC'nin geleceği Windows'ta!

Bu ilginç tahmine göre, iPad ve Android'li tabletlerin dünyasında, son kazanan Windows olacak!

Sonunda Windows kazanacak!

ABD merkezli market araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC) yayınladığı yeni bir raporda, Surface Pro 4 gibi Windows tabletlerinin Android ve iOS tabletleri açık ara geride bırakacağını iddia etti..

Geçtiğimiz gün yayınlanan raporda bu yıl tablet pazarının genel olarak 2015'e göre yüzde 5.9'luk bir düşüş yaşayacağı ve tablet satışlarının bu yıl 195 milyon ünite olarak gerçekleşeceği belirtildi. Fakat 2017'yle birlikte pazarın yine tek haneli bir büyüme yaşayacağı ve bunun da Google Pixel C, Apple iPad Pro ve Microsoft'un Surface serisi sayesinde olacağı öngörülüyor.

Firma daha önce de Windows telefonların yükselişine dair özgüveni yüksek bir tahminde bulunmuştu. IDC, bu yeni tahmininde ise 2016 itibariyle Windows tabanlı sistemlerin sökülebilir dizüstü/tablet pazarında yüzde 53.3'lük bir kullanım oranına ulaşacağına inandığını söyledi. Söz konusu oran bu cihazların mevcut kullanımında yüzde 73'lük bir artış olması anlamına geliyor. Aynı öngörüye göre firma 2020 itibariyle Microsoft Windows'un bu liderliğinin yüzde 74.6'ya erişeceği de belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları