Yeni solucan internetten hızla yayılıyor

Microsoft, çok tehlikeli bir açık için yamayı çok ertelemeden çıkarma kararı aldı. Yama bugün...

Saldırılar Yayılıyor!

Hareketli imleçleri web sayfalarında gösteren ANI dosya formatıyla çıkan Zero-day adındaki solucan, Microsoft tarafından aralık ayından beri bilinmesine rağmen geçtiğimiz cumartesi bir sitede detaylarıyla açıklanmasıyla başlamasıyla birlikte patlama şeklinde yayılmaya başladı.

Güvenlik uzmanlarına göre, şu an 100 taneden fazla web sitesinde şu anda bulunan solucan eğer önlem alınmazsa çok daha fazla yayılabilir. Microsoft'un Program Yöneticisi Christopher Budd'a göre Microsoft ilk duyumu aldıkları aralık ayından bu yana bu yamayı geliştirmeye çalışıyor.

Yama bugün geliyor
Yama bugün içinde Windows Update'ten veriliyor. Yamayı beklemek istemeyenler Zero-day için resmi olmayan yamayı buraya tıklayarak indirebilirler.

Şu anda bu açıktan etkilenmeyen tek Windows işletim sistemi Korumalı Mod'u Açık olan Windows Vista, ama açığa ufak bir modifikasyonla bunun da aşılabileceği iddia ediliyor.

MicrosoftTech Güvenlik Bildirimi 935423

CHIP Online Yorumu:
Açık oldukça tehlikeli ve her Windows'un güncellemesi gerekiyor. Yamayı bilgisayarınıza yükleyene dek Opera internet tarayıcısını kullanmanızı tavsiye ediyoruz. CHIP Online olarak resmi olmayan yama yerine, şimdilik diğer internet tarayıcıları kullanıp, Microsoft'un yamasını beklemenizi öneririz.

Okuyucu Yorumları