Yeni söylentiler, dev markanın artık Android telefon üretmeyeceğini iddia ediyor

Yeni söylentiler, Tayvanlı donanım devi Asus'un Zenfone bölümünü kapatacağını iddia ediliyor. Bu iddia gerçekse, artık Asus markalı bir telefon göremeyeceğiz demektir.

Dev marka, Android telefon üretimini sonlandırabilir

Yakında bir Android telefon üreticisini daha kaybedebiliriz. Yeni gelen iddialara göre Tayvanlı üretici Asus, yakında Android akıllı telefon üretimini durdurabilir. Asus, kompakt Zenfone cihazlarının yanı sıra üst düzey ROG oyun telefonlarıyla da tanınıyor. Ancak artık, bu cihazları bulmak daha zor hale gelebilir.

Technews Taiwan tarafından paylaşılan bir haberde, Asus'un bazı iç yeniden yapılanma çalışmalarının ardından Zenfone bölümünü kapattığı iddia ediliyor. Yaklaşan Zenfone cihazları üzerinde çalıştığı bildirilen çalışanların şirket içindeki diğer bölümlerdeki ekiplerle birleştirildiği bildirildi. Haber doğruysa, Zenfone 10 telefon severler arasında heyecan yarattığından üzücü olduğu kesin.

Ancak bu haber büyük bir sürpriz de değil. Başarılı bir elektronik şirketi olmasına rağmen, markanın Zenfone ve ROG telefonları, özellikle Samsung ve Google'ın Pixel serisi gibi markalarla karşılaştırıldığında hiçbir zaman büyük satış rakamlarına ulaşamadı. Bu nedenle, Asus'un geçtiğimiz yıllarda LG'nin yaptığı gibi akıllı telefon üretimini durdurarak işlerinin diğer kısımlarına odaklanacağını duymak şaşırtıcı değil.

Şimdilik yapabileceğimiz tek şey, Asus'un Zenfone serisinin geleceğinin ne olacağına dair resmi açıklamalarını beklemek...