iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, iPhone tarihinde bir ilke imza atacak

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin tanıtılmasına çok az bir zaman kala yenir bir iddia ortaya atıldı. Çeşitli özellik ve değişikliklerin yanı sıra yeni modeller, daha önce hiçbir iPhone modelinde görmediğimiz bu özelliğe de sahip olabilir.

iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max için bir büyük iddia daha

Apple'ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerini önümüzdeki ay içinde tanıtması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Apple'ın yeni amiral gemisi serisini 13 Eylül'de tanıtabileceği iddia edilmişti. Çeşitli özellik ve değişikliklerin yanı sıra, yeni söylentiler Apple'ın Pro modellerinin daha yüksek kapasiteli bir depolama alanıyla gelebileceğini gösteriyor.

MacRumors'un haberine göre, iPhone 15 Pro ve Pro Max yeni bir 2 TB depolama alanına sahip olabilir. İddia, Weibo'daki başka bir hesap tarafından da tekrarlandı ve Apple'ın Pro modellerinde temel kapasitenin 128GB'tan 256GB'a çıkarabileceğini de ekledi.

Apple, 2021 yılında ProRes video formatını tanıttığında iPhone 13 Pro'daki maksimum depolama kapasitesini artırmıştı. En yüksek kaliteli ProRes video 30 fps'de 4K ve 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama kapasitesine sahip iPhone 13 Pro veya sonraki modellerde destekleniyor.

Depolama kapasitesi 128 GB ise ProRes video 30 fps'de 1080p ile sınırlı. 10 bit HDR ProRes 4K'da dakika başına yaklaşık 6 GB alan tükettiğinden daha yüksek bir depolama kapasitesi gerekli. ProRes dosyaları Final Cut Pro gibi desteklenen video düzenleme araçlarının yanı sıra, iPhone'daki Fotoğraflar ve iMovie uygulamaları kullanılarak da düzenlenebiliyor.

Önceki söylentiler, Apple'ın bu yıl Pro modellerinin fiyatını artırmasının beklendiğini ve şirketin lansmanı birkaç hafta geciktirebilecek üretim sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Serinin en büyüğü olan iPhone 15 Pro Max'in tüm telefonlar arasında en ince çerçevelere sahip olabileceği de söyleniyor.