Yeni Star Wars'tan yeni bir rekor!

Star Wars'un yedinci filmi "Güç Uyanıyor", tüm rekorları alt üst etmeyi başardı!

Yeni Star Wars'tan yeni rekor

Son bir haftadır ön gösterimleri, spoiler'ları, hatta özel şovlarıyla aralıksız konuşulan, sosyal medya hesaplarının zaman tünellerini işgal etmesiyle de artık kimilerine "yeter artık" dedirten Star Wars'un yedinci filmi "Güç Uyanıyor", sinemaseverleri akın akın salonlara sürükledi. LucasFilm'i 4 milyar dolara satın alan Disney, şimdiden 5 milyarın üzerinde gelir rakamlarına erişerek kara geçmişken, film gösteriminden gelecek olan rakam merak ediliyordu.

Açıklanan ilk rakamlara göre Star Wars: The Force Awakens, Amerika ve Kanada'da hafta sonunu rekorla kapadı. Totalde 238 milyon dolarlık gişe hasılatına erişen Star Wars: The Force Awakens, bu rakamla şu ana kadar "ilk hafta sonunda en büyük hasılatı toplayan film" koltuğuna yerleşti. George Lucas'ın 1977 yılında başlattığı serinin son filmi olan The Force Awakens, böylece geçtiğimiz haziranda vizyona giren Jurassic World'ün 2018 milyon dolarlık hasılatını da geride bırakmış oldu.

Dünya genelindeki sonuç ise Star Wars: The Force Awakens'in 517 milyon dolarlık gişe hasılatı yaptığı yönünde. Buna göre Jurassic World'ü burada geçemeyen J.J. Abrams, Jurassic World'ün 525.5 milyon dolarlık hasılatının arkasında kalarak, ikinci oldu. Ancak bu rakam içinde henüz Çin yer almıyor. Çin'de 9 Ocak'ta gösterime girecek olan Star Wars: The Force Awakens'in böylece listeleri altüst etmesi işten bile değil.

Okuyucu Yorumları