Yeni Touch Bar, Tahmin Ettiğinizden de Fazlası!

Apple'ın yeni MacBook Pro'sundaki OLED Touch Bar, sadece basit bir Touch Bar olmanın çok daha ötesine geçebilir...

Yeni TouchBar'ın gizemi kalkıyor!

Yeni MacBook Pro'daki Touch Bar'ın aslında dahili bir Apple Watch kadar işlevsel olduğunu biliyor muydunuz? Apple'ın yeni MacBook Pro'larına yerleştirdiği bu dokunmaya duyarlı OLED paneller, kullandığınız uygulamaya göre değişen akıllı kısa yollara erişmenizi sağlıyor.

Bu yeni ve çok daha işlevsel Touch Bar'a biraz daha yakından bakan iOS geliştiricisi Steven Troughton-Smith, Apple'ın watchOS'la çalışan akıllı saati Apple Watch'la aynı entegre sistemi kullandığını, aslında uyarlanmış bir tür Apple Watch olduğunu ifade ediyor.

Modifiye edilmiş bu bileşen Touch Bar girdilerini cihazın işletim sisteminin geri kalanından daha farklı bir biçimde ele alıyor ve bu verileri yine macOS'e aktarıyor. Böylece çok daha etkili bir performans sunan Touch Bar'la birlikte Touch ID unsuru da daha güvenli hale geliyor.

Apple her ne kadar bu dahili mimari hakkında yine sürpriz yapmayarak detaylı bir açıklamada bulunmasa da, Troughton-Smith'e göre bu yeni Touch Bar, makine kapalı olsa bile teorik olarak çalışmaya devam edebilir, kullanıcılar da böylece bir iOS cihazından elde edebilecekleri bütün diğer işlevselliklerden yararlanabilir, örneğin dizüstü bilgisayarlarını açmadan iMessage bildirimlerini görebilirler.

Okuyucu Yorumları