Microsoft'un son güncellemesi sayesinde Microsoft Store artık çok daha hızlı

Windows kullanıcıları için Microsoft Store uygulaması artık daha hızlı. En son güncelleme, mağazanın açılma süresini hissedilebilir şekilde kısaltıyor.

Microsoft Store artık daha hızlı

Windows 11 ve 10'daki Microsoft Store uygulamasının bazı performans iyileştirmelerinden yararlanması gerektiğini düşünüyorsanız yalnız değilsiniz. Şu anda Kararlı Kanal'daki tüm kullanıcılar için kullanılabilir olan en son Microsoft Store güncellemesi, Microsoft'taki mühendislerin de uygulamayı biraz daha hızlı hale getirmenin önemini anladığını gösteriyor.

Microsoft Store ekibinden bir Microsoft mühendisi olan @kid_jenius takma adlı Daniel, Microsoft Store sürüm 22309'u Twitter X hesabından geçtiğimiz günlerde duyurdu. Geliştiriciye göre, en son güncelleme mağazayı sadece iki saniyede açılacak şekilde optimize ediyor.

Testler ise bu iddianın asılsız olmadığını gösteriyor. İşte Microsoft Store v22308'in Ryzen 5 5600, 32 GB RAM ve RTX 4060 ile açılışı:

Bu da 22309 sürümüne güncellendikten sonra açılan Microsoft Store. Aradaki fark kendini oldukça belli ediyor.

Windows bilgisayarınızdaki Microsoft Store uygulaması kendini otomatik olarak güncelleştirecektir. Ancak, Microsoft Store'u başlatıp Kitaplık'a tıklayarak ve ardından Güncelleştirmeyi Denetle düğmesine basarak en son güncelleştirmeyi kendiniz de isteyebilirsiniz. Microsoft Store sürümünüzü kontrol etmek için sağ üst köşedeki profil simgenize tıklayıp Ayarlar'dan Hakkında bölümüne bakmanız yeterli.

Eğer gözünüzden kaçtıysa, yazılım devi anlık oyunlar gibi diğer Microsoft Store özellikleri üzerinde de çalışıyor.