Yıllar sonra ortaya çıktı: Sony PlayStation 5'i tanıttığında, Microsoft yöneticileri hakkında ne düşündü?

Sony 202 yılında PlayStation 5'i ilk kez tanıttığında, Xbox yöneticileri ve Microsoft CEO'su yeni PlayStation hakkında neler düşündü? Büyük sızıntı bu sorunun yıllardır merak edilen cevabını açıkça ortaya koyuyor.

Microsoft'un, PS5 tanımı sonrasında neler düşündüğü ortaya çıktı

Bu hafta, Microsoft ile Federal Ticaret Komisyonu (FTC) arasındaki hukuki anlaşmazlığa ilişkin önemli miktarda mahkeme belgesi ve sunum slaytları internete sızdırıldı. Buradaki haberimizde, bu sızıntıda yer alan yeni Xbox Series X modelinden zaten bahsetmiştik. Ama aynı sızıntı, aslında çok daha fazlasını içeriyor. Bunlardan biri, Xbox tarafının PlayStation 5 tanıtımından sonra nasıl tepki verdiği ile ilgili.

Microsoft Xbox bölümünün bir numaralı ismi olan Phil Spencer, 2020’deki dahili bir e-posta görüşmesinde, PlayStation 5 teknik özelliklerinin açıklanmasının ardından Xbox’a olan güvenini dile getirmiş gibi gözüküyor. Spencer, Microsoft CEO’su Satya Nadella arasında geçen sızdırılan e-postalarda Xbox One ve PlayStation 4’ün yedi yıldır fiyat, özellikler ve “mesajlaşma” açısından dezavantajlı durumda olduğunu itiraf ediyor. Ayrıca Spencer, PlayStation 5 lansmanı sırasında stres seviyelerinin normalden yüksek olduğundan bahsediyor: Hepimiz 7 yıl boyunca Xbox One ile PS4'e göre fiyat ve performans (ve mesajlaşma) dezavantajı olan bir nesle başlamanın acısını yaşadık. Bu sabah, PS5’in tanıtımının bugün olduğunu bilerek normalden yüksek bir stres seviyesiyle uyandığımı itiraf etmeliyim.

PS5 teknik özelliklerinin yayınlanmasını izledikten sonra Spencer, “Sony’den, sadece donanım açısından değil, donanımın yanı sıra yazılım platformu ve hizmetler açısından da aynı derecede önemli bir şekilde daha iyi bir ürünümüz var” diyor.

Xbox’ın geleceğe yönelik “kazanan bir planın bileşenlerine” sahip olduğunu belirtiyor. Ancak Phil Spencer fiyatlandırma ve diğer önemli iş tartışmalarının varlığını da kabul ediyor: “Henüz hiçbir şeyi kazanmadık. Fiyatlandırma, kar / zarar, yatırımlar gibi. konularda sıkı tartışmalarımız olduğunu biliyorum... Bu, Xbox için güzel bir gündü.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Spencer’ın e-postasına iyimser bir şekilde yanıt vererek “İkimiz de fiyatlandırmayı açıklamadık, değil mi?” diyor ve nihai özelliklerin hikayenin sadece bir parçası olduğunu ve fiyatlandırmanın da önemli olacağını ima ediyor.

Spencer, PS5 etkinliğinden sonra Xbox’ın ürün gücünden memnun olsa da hem kendisi ve hem de Nadella, fiyat gibi diğer iş faktörlerinin yeni nesil konsol yarışını etkileyeceğini belirtiyor.

Ayrıca Phil Spencer, son sızdırılan belgelerin ardından bir açıklama da yayınladı. Spencer, resmi X hesabı aracılığıyla kısa bir mesajla, “Eski e-postalar ve belgeler etrafında konuşulanları gördük” dedi.