Yıllardır kayıp olarak biliniyordu: Efsanevi model açık artırmaya çıkıyor

40 yıldır kayıp olarak bilinen efsanevi Star Wars X-Wing modeli, yakın zamanda yapılacak bir açık artırma ile ortaya çıktı. Açık artırma 14-15 Ekim tarihleri arasında Dallas, Teksas'ta gerçekleşecek. Başlangıç fiyatı ise...

Yıllardır kayıp olarak biliniyordu, açık artırmada ortaya çıktı

Star Wars filmlerindeki görsel efektlerin çoğundan sorumlu görsel efekt şirketi ILM, Yavin IV'te Death Star'a karşı verilen savaşı filme almak için dört adet gerçek boyutlu X-Wing üretmişti. Bu X-Wing modelleri, 40 yıldır kayıp olarak biliniyordu ama şimdi bir tanesi, bir açık artırmada ortaya çıkmış durumda.

Oscar adayı model yapımcısı Greg Jein'in koleksiyonu, Heritage Auctions aracılığıyla önümüzdeki ay açık artırmaya çıkacak. Star Trek'in pilotu "The Cage "in orijinal fazer tabancasından Adam West'in ekranda kullandığı Batman Batarang aksesuarlarından birine kadar her şeyi içeren koleksiyonun en önemli parçalarından biri, Star Wars: A New Hope filminde Red Leader için kullanılan X-Wing hero modeli. Diğer hero modellerinin yanı sıra Red One X-Wing'in, ILM'nin 1978'de San Fernando Vadisi'nden San Francisco Körfez Bölgesi'ne taşınması sırasında kaybolduğuna inanılıyordu.

ILM, A New Hope için çeşitli tiplerde en az sekiz X-Wing modeli üretti. Doğal olarak pyro modeller çekimler sırasında büyük ölçüde yok edilmiş olsa da Red One'ın yeniden bulunmasından önce sadece bir hero modelinin sağlam kaldığı biliniyor: Red Three, filmde Biggs Darklighter'a verilen yıldız savaş uçağı. Yarım asırdan uzun bir süre sonra başka bir modelin bulunması Star Wars ve görsel efektler tarihi açısından kayda değer bir an.

Jein'in kişisel koleksiyonu 14-15 Ekim tarihleri arasında Dallas, Teksas'ta açık artırmaya çıkarılacak ve Red One için verilecek teklifler 400.000 dolardan başlayacak.