Playables, YouTube içerisinde oyun oynama dönemini resmen başlatıyor

YouTube kullanıcıları, hem masaüstü hem de mobil cihazlarda oynanabilecek oyunların yer alacağı yeni bir "Playables" bölümünü platforma eklemeye başladı.

YouTube içerisinde oyun oynama dönemi, Playables ile başlıyor

Haziran ayında, YouTube'un platforma çevrimiçi oyunları getirecek bir yeniliği dahili olarak test ettiği konuşulmaya başlanmıştı. Ve şimdi Google tarafından çalışanlarına gönderilen bir e-posta, onları Playables olarak bilinen YouTube hizmetinin test aşamasına katılmaya davet etti. Ayrıca şirket, YouTube'un oynanabilir oyunları test ettiğini resmi olarak da duyurdu.

Platforma, hem masaüstü hem de mobil cihazlarda oynanabilecek oyunların yer alacağı yeni bir "Playables" bölümü ekliyor. Oyun hizmeti başlangıçta az sayıda YouTube kullanıcısıyla sınırlı. İlk oyunlardan biri, iyi zamanlanmış tıklamalar gerektiren bir 3D top zıplatma oyunu olan Stack Bounce. Stack Bounce, Google'ın GameSnacks mini oyun hizmetinde zaten mevcut.

Google, kullanıcıların yeni Playables oyun bölümüne erişimlerinin olup olmadığını standart YouTube video akışlarının yanında arayarak görebileceklerini söylüyor. YouTube'a oyunların eklenmesi, platformun kısa videolar, uzun metrajlı filmler, müzik, televizyon hizmeti, podcast'ler ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok eğlence biçimine doğru genişlemesinin devamı niteliğinde.

YouTube, Abonelikler akışında bir kanal sekmesini ve mırıldanma tabanlı şarkı aramayı da test ediyor. Son gelen haberler YouTube'un şarkıları mırıldanarak ya da şarkı söyleyerek aramak için yeni bir yöntem geliştirdiğini gösteriyor.

Bu arada Google, Stadia bulut oyun hizmetini 2021'de durdurdu. Şirketin en büyük oyun başarıları, ana sayfasındaki tek seferlik, oynanabilir Doodle oyunlarından geldi. Dolayısıyla Google, oyunları YouTube akışlarında organik olarak yayınlayarak daha fazla ilgi çekebilir.