YouTube Binasında Silahlı Saldırı!

YouTube'un merkez binasının içerisinde yaşanan silahlı saldırıda şüpheli kişi, birkaç kişiyi yaraladı ve kendini yaralayarak öldürdü!

YouTube'ta silahlı saldırı!

YouTube çalışanlarından ve sosyal medyadan gelen haberlere göre firmanın kuzey Kaliforniya'daki merkezininin içerisinde bir saldırgan tarafından ateş açıldı. San Bruno polisi, kampüs içinde yaşanan olayı doğruladı.

Bir basın açıklaması yapan San Bruno polis departmanı, saldırıya maruz kalan dört kişi olduğunu ve bir kadının silahla kendini yaralayarak öldürdüğünü söyledi. Emniyet amiri Ed Barberini, gelen kurşunlardan dolayı yaralananların çevre hastanelerine taşındığını söyledi ve binanın içinde kendini yaralayan bir kadının öldüğünü ve bu kişinin saldırgan olduğuna inandıklarını, araştırmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Polis, kadından şüphelense de saldırganın bu kadın olup olmadığını doğrulamadı. Google CEO'su Sundar Pichai, yaşananlarla ilgili Google çalışanlarına aşağıdaki notu yolladı.

Gelişmelerin ardından NBC News ve diğer haber kaynakları, kolluk kuvvetlerinin şüphelinin San Diego'dan 39 yaşındaki Nasim Aghdam olduğunu doğruladıklarını söyledi. Saldırının öğle yemeği sırasında düzenlendiği söyleniyor.

Bunun sonrasında San Bruno polisi de ölen şüphelinin 39 yaşındaki Nasim Aghdam olduğunu doğruladı. Polis departmanı, kadının kurbanları daha önceden tanıyıp tanımadığına, bu kurbanları seçip seçmediğine dair bir kanıt bulunmadığını belirtti.

YouTube binası, olayın ardından tamamen boşaltıldı.

YouTube Binasında Silahlı Saldırı!
Nasim Aghdam

Şüpheli Nasim Aghdam, kendi kişisel web sitesinde YouTube'un videolarının izlenmesine engel olacak işler yaptığını söylemişti ve herkese eşit hak tanımadığını ileri sürmüştü.

Okuyucu Yorumları